Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Trends für künstliche Pflanzen 2023

Toptrends voor kunstplanten in 2023

Zoals elk jaar veranderen trends in inrichting en decoratie. Dus vroegen ook wij ons af, welke kunstplanten zijn eigenlijk helemaal on trend in 2023? Jij ook? Geweldig. Dan zijn hier 5 toptrends voor kunstplanten, kunstbomen en kunstbloeiers die je zeker niet mag missen in 2023 om je decoratie up to date te houden.


1. natuurlijk ontwerp

Kunstplanten die er zo realistisch mogelijk uitzien zijn nog steeds in opkomst. Tijdens de productie wordt aandacht besteed aan zeer gedetailleerde bladeren, takjes, bloesems en stammen - soms wordt zelfs echt hout gebruikt voor kunstbomen - om de look en feel van echte planten zoveel mogelijk na te bootsen. Natuurlijk ontworpen kunstplanten zijn perfect voor iedereen die wat groen in huis wil halen zonder zich zorgen te hoeven maken over de verzorging van levende planten.

2 Kleine, miniatuur kunstplanten

Voor 2023 blijven kleinere, compactere kunstplanten de trend en ze lijken zelfs nog populairder te worden. Deze kleine kunstplanten zijn perfect voor iedereen die weinig ruimte heeft of een klein hoekje of tafeltje wil opvrolijken met wat groen. Ze zijn ook geweldig om grotere planten te accentueren en zijn een kosteneffectieve manier om visuele interesse en spanning toe te voegen aan je inrichting.


3. onze favorieten: kunstmatige vetplanten

Kunstmatige vetplanten zijn zo waanzinnig populair vanwege hun unieke vormen en texturen, en zullen waarschijnlijk een van de trendy kunstplanten van 2023 worden. De verschillende soorten kunstmatige vetplanten maken ze zo spannend en veelzijdig als een kunstplant maar kan zijn - gewoonweg prachtig!


4. tropische kunstplanten

Nog steeds in volle gang zijn tropische soorten kunstbomen - vooral kunstpalmen zoals de kunst Kentia palm of kunst Areca palm of kunstvarens of kunst heliconia's. Al deze prachtige tropische planten brengen een vleugje paradijs in je stedelijke jungle thuis.

5 Verticale kunstplantenwanden

Ook erg trendy vorig jaar, zullen onze kunstmatige plantenwanden ons niet verlaten in 2023. Verschillende soorten kunstplantenmatten kunnen worden gebruikt en eenvoudig aan de muur worden bevestigd om hele groene muren te creëren. Een unieke manier om groen aan een kamer toe te voegen zonder ruimte in te nemen. Tegelijkertijd creëer je een echte blikvanger met een kunstplantenwand - je gasten en vrienden zullen enthousiast zijn.


Vorige Terug naar de natuur: biofiel ontwerp en kunstplanten
Volgende 5 manieren om kunstplanten te integreren in je decoratie