Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanze toll in eine Dekoration integriert auf einem Tisch. Mit steinernem Deko Objekt und Coffee Table Büchern

5 manieren om kunstplanten te integreren in je inrichting

Vraag je je af hoe je kunstplanten het beste kunt gebruiken in je inrichting? Geen probleem. We vroegen het onze interieur- en decoratie-experts en stelden 5 geweldige manieren samen om je interieur naar een hoger niveau te tillen met kunstplanten. Want één ding is duidelijk: kunstplanten zijn een geweldige manier om wat groen en leven in je huis te brengen zonder het gedoe van het onderhouden van echte planten. Wij helpen je om je kunstplanten op een stijlvolle en creatieve manier in je interieur te integreren:

1. gebruik een plantenstandaard

Plantenstandaards zijn een vrij klassieke manier om planten en kunstplanten uit te stallen. Het is een geweldige manier om hoogte aan je ruimte toe te voegen en een visueel statement te maken. Je kunt het beste een standaard kiezen die past bij de stijl van je meubels en die geschikt is voor de grootte van de kunstplant. Plaats hem vervolgens in een hoek of naast een meubelstuk om de aandacht naar boven te trekken. Plantenstandaards zijn ook perfect voor kleinere kunstplanten, omdat je ze op ooghoogte kunt zetten en ze zo het beste tot hun recht komen.

2 Met een kunstmatige hangplant komt het groen uit het plafond!

Ja, dat lees je goed. Laten we het met z'n allen een beetje gekker maken en wat prachtig groen aan je plafond hangen met een kunst hangplant. Zo creëer je een unieke - niet alledaagse - blikvanger. De beste manier om dit te doen is door een kunstmatige hangplant te gebruiken waar al een ophangvoorziening bij zit. Het enige wat je hoeft te doen is een stevige haak in het plafond te draaien en hem op te hangen - dat is alles.

PS: Zorg ervoor dat je haak de last van je nieuwe kunstplant kan dragen. Probeer het een beetje uit. Gebruik een plug en controleer of je constructie het houdt. Je kunt het!

3. Maak je plank wat mooier

Helaas worden boekenplanken vaak vergeten in het interieurontwerp, terwijl ze zoveel creatieve mogelijkheden bieden voor ontwerp en daadwerkelijke integratie in je concept. Met een aantal kunstplanten op je plank kun je er wat "leven" in blazen - bijvoorbeeld met kunstmatige vetplanten als boekensteunen. Je kunt ook een kunstmatige slinger aan de plank bevestigen en plotseling heb je je saaie plank omgetoverd tot een echte jungle.

4. Je plantenbak maakt de muziek

Zoals je weet, komen de meeste kunstplanten en kunstbomen bij je thuis met een stevige basis in een zwarte plastic pot. Dat is goed, want het zorgt ervoor dat je grotere kunstbomen en -planten stabiel staan en niet omvallen. Maar het is ook duidelijk dat het mooier kan! Daarom kun je een heel ander effect bereiken met een stijlvolle plantenbak die bij je decoratie past. Je kunt overal op internet geweldige plantenbakken vinden - zorg er alleen wel voor dat de juiste plantenbak een diameter heeft die groot genoeg is voor de standaard van je kunstboom. Dan ben je klaar om aan de slag te gaan.

5. Meer is meer: groepeer je kunstplanten bij elkaar

Ja, kunstplanten zijn ook lastdieren. Voor een geweldig effect kun je verschillende kunstplanten in een groep zetten. Zo creëer je een gezellig, weelderig beeld in je decoratie. Je kunt verschillende maten, stijlen en kleuren gebruiken en ze combineren om een visueel interessante opstelling te maken. Zorg er wel voor dat je een goede balans houdt tussen de maten - kleinere kunstplanten passen zeker niet bij hele grote kunstbomen. Maar dat weet je zelf ook wel.

En nu? Veel plezier met decoreren, creatief experimenteren en het ontwerpen van je kunstplantendecoratie. We weten zeker dat het geweldig wordt!


Vorige Toptrends voor kunstplanten in 2023
Volgende Hoe kies je de juiste maat voor een kunstboom?