Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Wie wähle ich die richtige größe für meinen Kunstbaum? Kunstbaum in moderner Einrichtung mit weißen Übertopf.

Hoe kies je de juiste maat kunstboom


Grootte is belangrijk - zelfs bij onze kunstbomen. We begrijpen dat het een uitdaging kan zijn om de juiste maat te kiezen voor je nieuwe kunstboom. Het is tenslotte een superbelangrijke factor die de algehele look van een kamer kan maken of breken. Dus hoe kies je de juiste maat voor een kunstboom? Hier zijn een paar tips om je te helpen beslissen. 1. Meet je kamer van tevoren op:

1. Meet je kamer van tevoren op.

Voordat je een nieuwe kunstboom kiest, moet je een idee hebben van de afmetingen van je kamer. Meet de lengte en breedte van je kamer (als je die nog niet weet) en houd rekening met alle andere kenmerken die de grootte van je boom kunnen beïnvloeden: Meubels, ramen, deuren, radiatoren. Dit geeft je een ruw idee van de grootte die geschikt zou kunnen zijn. 2. Houd rekening met de grootte van je kamer.

Houd rekening met de grootte van je kamer.

Meten alleen zal niet helpen. Je moet hier ook rekening mee houden bij het kiezen van een kunstboom. Grote kunstbomen zien er niet uit in kleine kamers en kleine kunstbomen zien er verloren uit in grote kamers. Houd ook rekening met de hoogte van je plafond. Als vuistregel voor je kunstboom (als je de voorkeur geeft aan een luchtige decoratie): Kies een kunstboom die ongeveer een derde van de hoogte van je kamer is. 3.

Denk na over de beoogde ruimte voor je kunstboom.

Wat is het doel van je kunstboom? Wil je dat hij een bepaalde ruimte of hoek opvult? Wil je groen toevoegen aan slechts één plank of tafel? Hoe dan ook, het is belangrijk om van tevoren na te denken over waar je je nieuwe decoratie wilt plaatsen. De ruimte die je kiest zal doorslaggevend zijn. Een hoge, slanke kunstboom kan bijvoorbeeld perfect zijn voor een hoek om je ruimte te vergroten, terwijl een kortere, vollere kunstboom perfect kan zijn voor een tafelblad.

Denk aan de rest van je inrichting.

Blijf trouw aan jezelf! Als je veel kleine, delicate decoratieve voorwerpen in je kamer hebt, zou een grote, gedurfde boom niet op zijn plaats zijn. Andersom geldt hetzelfde. Als je van grote, robuuste decoraties houdt, is een kleine, delicate kunstboom ook niet de juiste keuze. Zorg ervoor dat je een kunstboom kiest die de stijl en de aard van je inrichting aanvult in plaats van breekt.

Mix-en-match je kunstboom.

Om het wat makkelijker te maken, kun je nadenken over verschillende combinaties. Mix kleinere kunstplanten met je kunstboom. Dit geeft je meer balans en een meer holistisch en samenhangend beeld, omdat de focus niet alleen op één kunstplant ligt. Een grotere kunstboom op de grond en een middelgrote kunstplant op een plantenstandaard klinkt niet alleen goed, het is ook echt goed. 6. Let op het licht.

6. Let op het licht.

Klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, want kunstplanten hebben helemaal geen licht nodig - maar we zetten het even recht: Het is natuurlijk niet zo dat je licht nodig hebt om je kunstboom te verzorgen, maar dat de lichtsituatie invloed heeft op het uiterlijk van je decoratie. Donkere kamers en gangen kunnen het beste worden ingericht met kunstbomen met grotere, stevige bladeren - zoals kunst heliconia's - om je kamer visueel op te fleuren. Zeer lichte kamers kunnen daarentegen worden ingericht met kunstbomen met kleinere, delicate bladeren - zoals kunstpalmen - om de kamer niet te overweldigen.


Vorige 5 manieren om kunstplanten te integreren in je decoratie
Volgende Creatieve ideeën voor het ontwerpen van de basis van kunstplanten