Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Verschiedene Kunstpflanzen in goldenem Übertopf mit toller Abdeckung für den Sockel der Kunstpflanzen.

Creatieve ideeën voor het ontwerpen van de basis van kunstplanten

Kunstplanten worden vaak geleverd met een stevige, zware basis, wat goed is want het zorgt voor een stabiele standplaats, zelfs als je tegen je kunstplant aanloopt. Deze basis wordt meestal omringd door een zwarte plastic plantenbak. Maar het is ook duidelijk dat je veel creatieve dingen kunt doen met deze basis om hem mooier te maken en te integreren in je interieur. Hier zijn een paar ideeën:

De plantenbak

Klassiek en goed. Werkt bijna altijd. Gebruik een plantenbak die groot genoeg is voor je kunstplant en zijn basis. Zorg er ook voor dat niet alleen de diameter voldoende is, maar ook dat de hoogte van de plantenbak groter is dan die van de basis. Anders schiet je je doel voorbij. Nadat je je kunstplant in een plantenbak hebt gezet, kun je de basis bedekken met kunstmos en tada: niemand zal hem herkennen.

De mand als geweven plantenbak

Naast de klassieke plantenbak worden steeds meer manden gebruikt als plantenbak. Zo geef je je kunstplant een natuurlijke, rustieke look en voeg je wat flair toe aan je kamer. Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is voor de basis van de kunstplant. Zorg er ook voor dat er wat ruimte tussen de mand en de basis zit. Ga nu terug naar het kunstmos, bedek de basis en je hebt een heel creatieve plantenbak gemaakt.

Nu is het tijd om wild te worden: Huishoudelijke artikelen

Ja, je leest het goed. Er zijn heel veel leuke bakken die je kunt gebruiken. Vazen, emmers, glazen potten, een oud houten krat waar je wijn in hebt vervoerd. Wees creatief en stel geen grenzen. Afhankelijk van hoe je je decoratie hebt ingericht, kun je een geweldig doe-het-zelf project maken met je nieuwe kunstplant en de basis op een unieke manier bedekken.

Je houdt van de pot - maar niet van de basis

Ook een optie. In dit geval kun je het beste grind, echte aarde, schorssnippers, houtsnippers of kunstmos gebruiken. Bedek het zichtbare deel - de verankering van je kunstplant - zodat je de verankering niet meer kunt zien. Let hier alleen op bij echte aarde: je kunstplant ziet er nu nog echter uit, maar hoeft nog steeds geen water te krijgen, oké?


Vorige Hoe kies je de juiste maat voor een kunstboom?
Volgende De emotionele impact van kunstplanten in openbare ruimtes