Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen im Blumenkasten befestigen

Kunstplanten in bloembakken bevestigen

Heb je je ooit afgevraagd hoe anderen erin slagen om hun kunstplanten, kunsttakken en kunstbloemen in hun bloembakken te bevestigen zonder dat ze eruit vallen of wegwaaien? We zullen je uitleggen en laten zien hoe je kunstplanten gemakkelijk aan de bloembak kunt bevestigen.

In principe heb je twee opties om je kunstplanten in een bloembak te bevestigen. Aan de ene kant kun je het zogenaamde steekschuim gebruiken om je kunstplanten in de bloembak te bevestigen, aan de andere kant kun je ook plasticine gebruiken.

Kunstplanten in de bloembak bevestigen met steekschuim:

Neem hiervoor je bloembak en voldoende steekschuim. Bevestig het schuim op de bodem van de bloembak met dubbelzijdig plakband. Zorg ervoor dat het schuim ruim onder de bovenrand van je bloembak zit, want je wilt niet dat het gezien wordt. Steek nu kunstplanten en/of takken in het schuim in de gewenste opstelling en zet je kunstplanten vast in de bloembak. Maar stop. Maar het schuim is licht, zal de hele doos niet wegvliegen? Dat klopt. Daarom moet je, nadat je je kunstplanten in de bloembak hebt vastgezet, deze verzwaren met een paar stenen. Tada: je hebt je eerste eigen bloembak met bevestigde kunstplanten gemaakt.

Tip: Het is het beste om je foam vochtig te maken voordat je het aan je bloembak bevestigt. Zo werk je er makkelijker mee en kun je je kunstplanten en -bloemen er beter in zetten.

Bevestig kunstplanten in de bloembak met plasticine:

Dit alternatief werkt bijna hetzelfde. Je hebt echter geen dubbelzijdig plakband nodig. Bereid de plasticine voor volgens de instructies van de fabrikant en plaats het in je bloempot. Let ook hier weer op de afstand tot de bovenrand. Haast je, want de plasticine zal na een uur uitharden. Steek kunsttakken, planten en bloemen in de plasticine en wacht nog even. Deze keer heb je geen stenen nodig, want de plasticine zal zelf zwaar genoeg zijn om te voorkomen dat je bloembak wegvliegt. Het nadeel van deze methode is dat als je ooit je bloembak opnieuw wilt ontwerpen, het niet zal werken. Je kunstplanten zullen voor altijd in de bloembak blijven staan.

Als decoratie: Bij beide methoden kun je de bovenste laag van het schuim of de plasticine bedekken met een beetje kunstmos, zodat je niet meer kunt zien hoe je je kunstplanten in de bloembak hebt bevestigd. Gaaf, toch?


Vorige Heel trendy: kunstplanten als bruiloftdecoratie
Volgende Hoe je een tropisch paradijs creëert met kunstpalmen