Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Künstliche Pflanzen und Kunstbäume: Eine richtig gute Alternative | Aplanta

Kunstplanten en kunstbomen: een echt goed alternatief

Kunstplanten worden beschouwd als een echt goed alternatief voor echte beplanting. Of je nu een echt Jurassic Park-gevoel wilt creëren met kunstvarens, een kunstcactus wilt plaatsen voor een echt woestijngevoel of je Malediven-vakantie een beetje dichterbij wilt brengen met onze kunstpalmen - onze kunstplanten zijn veelzijdig, gemakkelijk te verzorgen en eigenlijk nauwelijks van echt te onderscheiden. We zijn nogal bescheiden, maar onze kunstplanten en kunstbomen kunnen veel meer:


De groene duim.


Natuurlijk zijn we allemaal fan van echte planten en bloemen. We houden van hun groen, hun geur, hun frisheid en hun diversiteit, en we weten ook dat ze de luchtkwaliteit merkbaar verbeteren. De voor de hand liggende vraag is dus waarom we überhaupt voor kunstplanten en -decoratie zouden kiezen. Er zijn echter verschillende redenen om ze te gebruiken. Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met de verzorging van planten weet dat dit erg tijdrovend kan zijn. En de groene vingers zijn niet altijd voorhanden, wat wel nodig is voor een langdurig mooi uiterlijk van de plant. Niet voor niets zijn er professionals zoals binnenhuisarchitecten, hoveniers en bloemisten die goed bekend zijn met de verschillende soorten planten en hun vereisten. Zij weten welke verzorging de planten nodig hebben, of ze kou of warmte verdragen, wanneer ze bemest moeten worden en welke ziekten ze kunnen krijgen. Het is daarom aan te raden om te vertrouwen op het advies van experts. De expert weet welke plant op welke plek gebruikt kan worden en zal er indien nodig voor zorgen.


Een kwestie van locatie.


Er zijn echter ook plekken of panden waar groen met echte planten of bloemstukken wel gewenst is, maar door de omstandigheden niet mogelijk is. Misschien biedt de locatie niet genoeg licht om de plant voldoende te voeden. Of het is er te warm, te koud of gewoon te tochtig voor echte planten. In dit geval hoef je het niet zonder een decoratieve blikvanger te doen. En een professional zal je een geschikte kunstplant aanraden die niet minder aantrekkelijk is. Als je niet weet welke kunstplant je bijvoorbeeld in je woonkamer of op je balkon kunt gebruiken, helpen onze interieurontwerpers je graag: Onze interieurontwerpers hebben hier een mooi overzicht voor je samengesteld.


Stevig & flexibel.


Kunstplanten en -bloemen zijn zeer robuust en hebben - afgezien van af en toe een beetje afstoffen van de bladeren - geen speciale verzorging nodig. In tegenstelling tot echte planten is hun levensduur niet beperkt. (Je kunt hier lezen hoe je een kunstplant moet verzorgen). Daarom verliezen ze geen bladeren, is er geen sprake van verbleking of plantenziektes en is er geen vuil van potgrond. Bovendien kunnen ze gedecoreerd worden op locaties met weinig licht en temperatuurschommelingen. Terwijl het vervoeren van echt groen een grote uitdaging is, kunnen kunstplanten en -bloemen zonder problemen worden vervoerd. In de regel zijn er maar een paar stappen nodig om ze in verzendklare pakketten of op pallets te verpakken. Dit maakt ze ideaal voor evenement- en beursdecoraties. De eenmalige investering in kunstplanten en -bloemen is daarom zeer rendabel en biedt vele gebruiksmogelijkheden voor een lange periode.


Eenvoudige beplanting met kunstplanten


Afhankelijk van de plant en de locatie kan de juiste beplanting van een plantenbak een hele uitdaging zijn en er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden zodat de plant zich prettig voelt. Kunstplanten daarentegen stellen niet veel eisen. Ze kunnen gemakkelijk worden opgepot, zelfs door amateurs, dus de hulp van een professional is niet langer nodig. Zodra de gewenste plantenbak is gevuld met vulmateriaal (bijvoorbeeld polystyreen inzetstukken), kan de bekleding erin worden geplaatst. Vervolgens kan de kunstplant of het foam met het bloemstuk van kunstbloemen in de voering worden geplaatst. Nu kunnen wat schelpen of stenen worden gebruikt als afdekking en in een paar stappen is de kunstmatige beplanting klaar. Als je hulp nodig hebt, staat ons Aplanta team natuurlijk voor je klaar.


Kwaliteitsverschillen in kunstbloemen en -planten.


Ook al zijn echte planten en bloemen niet te overtreffen qua authenticiteit, er zijn ook kunstplanten en -bloemen die visueel bijna niet van hun echte tegenhangers te onderscheiden zijn en die ook het tijdrovende handwerk weerspiegelen dat bij de productie ervan komt kijken. Het is daarom de moeite waard om bij het kopen van kunstplanten en -bloemen op een paar details te letten om een hoogwaardige en elegante decoratie te garanderen. Kleurnauwkeurigheid speelt een belangrijke rol bij de kleurwaarneming van kunstgroen. Het oog herkent onmiddellijk of er een echte plant als model is gebruikt en of de kleurmenging en pigmentatie gebaseerd zijn op de natuur. Inferieure kunstplanten en -bloemen hebben een verminderd aantal bladeren en zien er vaak kaal en bleek uit. De basis van de bladeren moet schoon en bewerkt zijn zonder lelijke lijmresten. Daarom ontwikkelen en controleren onze experts bij Aplanta elke kunstplant met de hand - zodat je alleen de beste kwaliteit krijgt, tegen de eerlijkste prijs.





Vorige De juiste verzorging voor kunstplanten: 5 tips van onze kunstplantprofessionals
Volgende Kunstbomen en -planten op de juiste manier opzetten