Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstbäume und Kunstpflanzen richtig aufbauen | Aplanta

Kunstbomen en -planten op de juiste manier opzetten

Met onze onderhoudsvriendelijke en bedrieglijk echte kunstplanten en kunstbomen kun je gemakkelijk je woonkamer, hal of zelfs je werkplek op kantoor versieren. Om ervoor te zorgen dat je maximaal plezier beleeft aan je nieuwe kunstdecoratie van aplanta zodra deze arriveert, leggen we hier uit hoe je je kunstplanten na levering uitpakt, opzet, vastzet en verzorgt. Zo kun je snel en vooral lang genieten van je nieuwe groen.

Meer volheid en volume voor je online gekochte kunstplanten

Je nieuwe online gekochte kunstplant of kunstboom wordt veilig en ruimtebesparend verpakt voor optimaal transport. De compacte en geoptimaliseerde verzendmethode is zo ontwikkeld dat onze kunstplanten natuurlijk geen schade oplopen aan bladeren, takken of stammen, en tegelijkertijd veilig en zo duurzaam mogelijk naar je vervoerd kunnen worden. Bladeren en takken worden zorgvuldig samengebonden.

Dus als je je kunstplant uitpakt, gebruik dan een schaar om alle banden aan de verpakking voorzichtig los te maken en haal je nieuwe kunstgroen eruit. Als je een van onze grote kunstbomen hebt besteld, raden we je aan om deze per twee te plaatsen. Door het deels gebruikte echte hout zijn deze kunstbomen soms wat zwaarder.

Na het uitpakken kan het nodig zijn om je nieuwe kunstplant weer in de oorspronkelijke vorm te brengen door deze voorzichtig aan te drukken en te draperen. Door de hoge kwaliteit van onze kunstplanten kun je individuele takken, stammen en bladeren voorzichtig buigen en vormen naar jouw smaak zonder schade te veroorzaken. Wees voorzichtig met takken en stelen van echt hout, want die breken gemakkelijk. We raden deze stap aan voor al onze kunstplanten, kunsthangplanten en kunstbomen.

Zet kunstbomen stabiel neer

Je moet je nieuwe kunstboom stabiel neerzetten. Anders kan de boom door zijn hoogte en gewicht naar de ene of de andere kant kantelen. Vooral op werkplekken, in de horeca en in hotels met openbaar verkeer kan hij anders per ongeluk omvallen. De meeste van onze kunstbomen worden geleverd met een zware voet of een speciale sokkel die zorgt voor een optimale en vooral verticale stand. Als een optimale stand echter niet mogelijk is vanwege de ondergrond of de gekozen container, raden we aan om hiervoor extra ballast te gebruiken. Hiervoor kun je je kunstboom in een plantenbak plaatsen en verder verzwaren met aarde, zand of kiezels.

Aan de slag: Online gekochte kunstpalmen op de juiste manier in elkaar zetten

Bij sommige kunstpalmen moet je na de levering wat werk verrichten. Dit is nodig zodat we je nieuwe kunstpalm zo ruimtebesparend en duurzaam mogelijk bij je kunnen afleveren. Het kan nodig zijn om individuele kunstpalmbladeren aan de stam te bevestigen door middel van een eenvoudige insteekverbinding. Zorg er bij het inpluggen voor dat het palmblad wordt gedraaid en met de juiste kant naar boven wordt geplaatst. Je kunt de palmbladeren van je nieuwe kunstmatige palmboom ook zelf buigen en vormen.

Kunstbloemen vormgeven

Zoals je weet zijn er naast kunstplanten en kunstbomen ook kunstbloemen en kunsttakken. Ook deze kun je in de gewenste positie buigen en vormen voordat je ze in je decoratie gebruikt.

De juiste verzorging voor kunstplanten

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe kunstplant zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Een doek bevochtigd met lauw water kan stof en andere resten gemakkelijk verwijderen. Onze experts geven je hier meer nuttige tips over hoe je je kunstplant goed kunt verzorgen.





Vorige Kunstplanten en kunstbomen: een heel goed alternatief
Volgende De beste kunstplanten voor je thuiskantoor 2022