Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen in Praxisräumen

Waarom kunstplanten de juiste keuze zijn in praktijkruimtes en ziekenhuizen

We weten allemaal dat planten goed zijn voor het binnenklimaat en dat verschillende groentinten de psyche kunnen kalmeren. Dit is een belangrijke factor voor medische praktijken en ziekenhuizen die niet mag worden verwaarloosd. Naar de dokter gaan is vaak een stressvolle ervaring, omdat er een behandeling op je wacht.

Maar voordat je als arts of ziekenhuisexploitant je toevlucht neemt tot echte planten om wachtkamers, behandelkamers of de receptie op te fleuren, moet je je bewust zijn van de hygiënevoorschriften. Niet elke echte plant of boom is toegestaan in praktijken.
Hier is het belangrijkste: echte planten zijn bijna niet toegestaan in alle behandelkamers en ruimtes waar je medische producten bewaart, bewaart of bereidt.


Kunstplanten vormen geen hygiënerisico

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je ook in je andere ruimtes kunstplanten zou moeten gebruiken, nietwaar? Nou, goed dan. Ten eerste is potgrond altijd het grootste hygiënerisico, omdat het meestal vol zit met bacteriën en schimmelsporen. Een ander risico is het water dat je gebruikt om water te geven. Niet als je het uit de kraan haalt natuurlijk. Maar als het in de grond blijft staan, kan het aantal bacteriën snel toenemen (bijv. staafvormige bacteriën, Acinetobacter), maar ook de rottende bacteriën (bijv. Proteus). Als deze bacteriën via omwegen in het organisme van uw patiënten terechtkomen, bijvoorbeeld in het geval van open wonden, kunnen ze enorme gevolgen hebben voor het genezingsproces.


Kunstbomen en kunstplanten in de wachtkamer zijn allergievriendelijk

Mensen reageren onmiddellijk op hun allergieën. Een omstandigheid die je niet wilt aanmoedigen in je praktijk. De Ficus Benjamini of zelfs de bekende rubberboom kunnen bijvoorbeeld snel leiden tot allergische reacties. Met kunstplanten zal je dit natuurlijk niet overkomen. Onze hoogwaardige kunstplanten en kunstbomen hebben geen bioritme - kijk maar eens naar onze kunstficussen of kunstrubberbomen.


Kunstplanten trekken geen insecten aan

Wie heeft het niet meegemaakt: een nieuwe plant gekocht, misschien iets te veel water gegeven en er komen beestjes in huis. Meestal in de vorm van luizen of iets dergelijks. Die wil je natuurlijk niet in je praktijk. De meest effectieve manier om dit te voorkomen is het gebruik van kunstplanten, omdat ongedierte hier geen aantrekkelijke voedingsbodem vindt.

Kunstplanten zijn veel gemakkelijker te verzorgen

Je personeel zal je dankbaar zijn als je kunstplanten gebruikt. Niet alleen de hygiënische aspecten spelen een grote rol, maar ook je personeel. Er is geen vervelende bewatering en verzorging nodig. En je hoeft kunstplanten niet te verpotten. Een heel bijzonder voordeel van onze kunstplanten voor medische praktijken: Je kunt ze ook gebruiken op schaduwrijke plekken om je praktijk te verbeteren. Je kunt al onze kunstplanten voor medische praktijken hier ontdekken.


Voor echte planten kunnen allerlei regels gelden

Hieronder vind je een kleine lijst met mogelijke regels die je in acht moet nemen bij het opzetten van je praktijk. Wij zijn geen experts op het gebied van deze regelgeving, dus deze lijst is alleen bedoeld als leidraad.

  • Wet bescherming infecties
  • Reglement van de Vereniging van Werkgeversaansprakelijkheidsverzekeringen voor de Gezondheidszorg
  • Technische regels voor biologische agentia in gezondheidszorg en welzijnszorg
  • Verordening biologische agentia
  • Vereisten en aanbevelingen van het Robert Koch Instituut

Vorige Levensechte plantenwanden van hoogwaardige kunstplanten
Volgende Alles wat je moet weten over kunstplanten!