Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen für Gastzufriedenheit in Restaurants oder Hotels

Kunstplanten als geheim wapen: hoe ze de sfeer en gasttevredenheid in restaurants en hotels kunnen beïnvloeden

Een groene ambiance in restaurants en hotels kan niet alleen een aangename sfeer creëren, maar ook het welzijn van gasten positief beïnvloeden. Een studie uit 2018 onderzocht de impact van planten op de gasttevredenheid in een restaurant en ontdekte dat de aanwezigheid van planten een positief effect had op de gasttevredenheid en het welzijn (Bron: "The Effect of Plants on Customers' Satisfaction in a Restaurant" door Gülçin Büyüközkan en Emre Erdem, Journal of Hospitality Marketing & Management, 2018).

Een andere studie uit 2019 onderzocht de impact van kunstplanten op het welzijn van gasten in een hotelkamer en ontdekte dat de aanwezigheid van kunstplanten een positief effect had op de stemming en het welzijn van gasten (bron: "The effect of artificial greenery on guests' mood and experience in a hotel room" door Nazli Okten, International Journal of Contemporary Hospitality Management, 2019).

Deze onderzoeken tonen aan dat planten, kunstplanten of kunstbomen een positieve invloed kunnen hebben op het welzijn van gasten, niet alleen in kantooromgevingen, maar ook in restaurants en hotels.

Toepassingsvoorbeelden voor kunstplanten in restaurants en hotels

  • Kunstmatige hangplanten kunnen een gezellige sfeer creëren en een ruimte levendiger doen lijken.
  • Kunstplanten kunnen op vensterbanken of tafels worden geplaatst om een vleugje natuur in de kamer te brengen.
  • Grote kunstplanten in entreezones of ontvangsthallen kunnen een gastvrije sfeer creëren en de ruimte vriendelijker doen lijken.
  • Kunstplanten kunnen ook in badkamers worden geplaatst om een ontspannen sfeer te creëren.


Kunstplanten zijn een effectieve en goedkope manier om groen te integreren in restaurants en hotels. Ze vereisen geen speciale zorg en zijn altijd in perfecte staat. Bovendien bieden ze een hoge mate van flexibiliteit en kunnen ze op elk moment overal in de ruimte worden geplaatst.

Al met al tonen de hierboven genoemde onderzoeken aan dat groen binnenshuis een effectieve manier is om het welzijn van gasten in restaurants en hotels te verbeteren. Dus als je je restaurant of hotel meer uitnodigend en aantrekkelijk wilt maken
Dus als je je restaurant of hotel meer uitnodigend en aantrekkelijk wilt maken, kunnen kunstplanten een geweldige keuze zijn. Ze zijn onderhoudsarm, kosteneffectief en kunnen worden gekocht in verschillende maten en vormen die perfect passen bij je inrichting.

We zouden onszelf niet zijn als we niet nog een paar voorbeelden hadden van hoe je ze kunt gebruiken:

  • Ontvangstruimte: Verwelkom je gasten met een indrukwekkend arrangement van kunstplanten. Een mix van hoge en lage planten in een stijlvolle vaas of mand kan een uitnodigende sfeer creëren en een goede eerste indruk maken.
  • Eethoek: Kunstplanten kunnen aan de muren worden gehangen of op tafels worden gezet om de eethoek een groen tintje te geven. Grote planten kunnen ook worden gebruikt als scheidingswand om de privacy te vergroten en tegelijkertijd een aangename sfeer te creëren.
  • Buitenruimte: Kunstplanten kunnen ook buiten worden gebruikt om een aantrekkelijke indruk te maken op je gasten. Planten die geschikt zijn voor buiten kunnen in plantenbakken worden geplaatst om een natuurlijke sfeer te creëren en de buitenruimte gezelliger te maken.


Naast het visueel verbeteren van de ruimte, hebben studies aangetoond dat planten ook het welzijn van gasten in restaurants en hotels positief kunnen beïnvloeden. Uit een onderzoek van Dr. Roger Ulrich, professor architectuur aan de Texas A&M University, bleek dat gasten in kamers met planten een lagere hartslag en bloeddruk hadden dan gasten in kamers zonder planten. Uit een ander onderzoek van Dr. Virginia Lohr van de Washington State University bleek dat kamerplanten het welzijn van gasten kunnen verbeteren en stressniveaus kunnen verlagen.

Over het algemeen zijn kunstplanten een geweldige manier om je restaurant of hotel visueel te verbeteren en het welzijn van gasten te verhogen. Als je op zoek bent naar kosteneffectieve en onderhoudsarme oplossingen, moet je zeker overwegen om kunstplanten in je interieur op te nemen.

Bronnen:

  • Ulrich, R. S. (1984). Uitzicht door een raam kan herstel na operatie beïnvloeden. Science, 224(4647), 420-421. doi: 10.1126/science.6143402
  • Lohr, V. I., Pearson-Mims, C. H., & Goodwin, G. K. (1996). Kamerplanten kunnen de productiviteit van werknemers verbeteren en stress verminderen in een omgeving zonder ramen. Journal of Environmental Horticulture, 14(2), 97-100. doi: 10.24266/0738-2898-14.2.97

Vorige Wat kun je doen met kunstbloemen? 7 creatieve ideeën om te gebruiken in je decoratie
Volgende De evolutie van kunstplanten - materialen en technologie door de eeuwen heen