Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Duftsprays zum Parfümieren von Kunstblumen und künstlichen Blumensträußen

Geursprays voor het parfumeren van kunstbloemen en kunstboeketten

Onze kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen zijn echte allrounders en doen niet onder voor hun echte tegenhangers. Werkelijk. Natuurlijk is het moeilijk om kunstplanten van hoge kwaliteit te maken die ook naar echte planten ruiken. Als je een heerlijke geur wilt toevoegen aan je nieuwe kunstmatige decoratieve objecten, dan zijn geursprays iets voor jou. Deze geursprays - eigenlijk een soort parfum - zijn speciaal ontworpen voor kunstbloemen en bloemstukken. Laten we in dit artikel samen uitzoeken hoe je geursprays kunt gebruiken en wat je moet weten, bijvoorbeeld hoe ze werken, hoe je ze moet gebruiken en welke voordelen ze hebben.

1. Wat zijn geursprays?

Geursprays, ook wel bekend als bloemengeur, zijn een soort geurstof die speciaal is ontworpen voor kunstbloemen en bloemstukken. Ze zijn een snelle en gemakkelijke manier om geur toe te voegen aan je decor zonder je kunstbloemen op te offeren. Geursprays zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kunnen worden gebruikt op verschillende soorten kunstbloemen.

Hoe werken geursprays?

Geursprays zijn een combinatie van water, alcohol en essentiële oliën of synthetische geuren. Wanneer ze op kunstbloemen worden gesprayd, verdampt de alcohol snel en blijft de geur achter. De geur wordt opgenomen in de stof van de bloemen en zorgt voor een langdurige geur. Klinkt mega, nietwaar?

3. voordelen van het gebruik van geursprays

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van geurende sprays voor je faux planten. Eerst en vooral kan het je huis fris en uitnodigend laten ruiken. Geursprays kunnen ook helpen om geurtjes in je huis te maskeren. Daarnaast kunnen geursprays helpen om oude kunstbloemen nieuw leven in te blazen, zodat ze er weer als nieuw uitzien en ruiken.

4. soorten geursprays

Geursprays zijn er in verschillende geuren, voor elk wat wils - zeker voor die van jou. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten geursprays:

4.1 Bloemengeuren

Bloemengeuren zijn het meest voorkomende type geurspray. Ze zijn ontworpen om de geur van echte bloemen na te bootsen, zoals rozen, lelies en lavendel.

4.2 Fruitige geuren

Fruitige geuren zijn een populaire keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een zoetere geur. Ze kunnen worden gebruikt om een vleugje citrus, bessen of tropische geur toe te voegen aan je kunstbloemen. Citrus is bijvoorbeeld perfect voor een kunst sinaasappelboom.

4.3 Kruidengeuren

Kruidengeuren, zoals eucalyptus en munt, kunnen een verfrissende en verkwikkende geur toevoegen aan je decor.

4.4 Kruidige geuren

Kruidige geuren, zoals kaneel en kruidnagel, kunnen een warm en gezellig gevoel toevoegen aan je inrichting.

4.5 Seizoensgeuren

Seizoensgeuren zoals pompoen- en dennengeuren zijn ideaal om tijdens de feestdagen een feestelijk tintje aan je inrichting te geven en je zintuigen te prikkelen.

5. Geursprays op kunstbloemen gebruiken

Het gebruik van geursprays op kunstbloemen is snel en eenvoudig:

5.1 Bereid de bloemen voor

Voordat je de geurspray aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je kunstbloemen schoon zijn en vrij van stof en vuil. Je kunt een borstel met zachte haren of een flesje perslucht gebruiken om vuil en stof te verwijderen.

5.2 De geurspray aanbrengen

Houd de geurspray ongeveer 15 cm van de bloemen en spuit een lichte nevel op de bloemblaadjes. Zorg ervoor dat je gelijkmatig spuit om klonters of druppels te voorkomen. Als je een intense spray gebruikt, begin dan met een lichte nevel en voeg naar behoefte meer toe. Langzaam maar zeker, toch?

5.3 De bloemen drogen

Na het aanbrengen van de geurspray moet je de kunstplanten of -bloemen volledig laten drogen voordat je ze aanraakt of in een vaas zet. Dit zorgt ervoor dat de geur gelijkmatig wordt verdeeld en de bloemen niet kleverig worden.

6. tips om geursprays effectief te gebruiken

Hier zijn enkele tips om het meeste uit je geursprays te halen:

  • Breng geursprays slechts lichtjes aan. Een kleine hoeveelheid is genoeg, te veel kan uw kunstbloemen er vettig uit laten zien en aan laten voelen.
  • Experimenteer met verschillende geuren om de geur te vinden die het beste bij je past. Sommige geuren kunnen te sterk of overweldigend zijn, andere te subtiel.
  • Draai je nepbloemen regelmatig om zodat de geur gelijkmatig wordt verdeeld. Dit helpt ook om vervaging of verkleuring te voorkomen.
  • Bewaar geparfumeerde sprays op een koele, droge plek uit direct zonlicht. Zo blijft de geur behouden en wordt schade aan het flesje voorkomen. 7.

7. veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van geursprays

Geursprays zijn over het algemeen veilig om te gebruiken, maar er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen - zoals met bijna alles:

  • Gebruik geursprays altijd in een goed geventileerde ruimte om het inademen van dampen te voorkomen.
  • Houd sprays uit de buurt van open vuur, warmtebronnen en elektrische apparaten.
  • Verstuif geen geurstoffen in de buurt van voedsel omdat ze ingrediënten kunnen bevatten die niet geschikt zijn voor consumptie.
  • Houd geparfumeerde sprays buiten het bereik van kinderen en huisdieren. 8. Waar kan ik geparfumeerde sprays kopen?

Waar kan ik geursprays kopen?

Geursprays zijn te vinden in de meeste woonwinkels en hobbywinkels, maar ook bij online verkopers zoals Amazon. Zoek naar merken die gespecialiseerd zijn in bloemengeuren en lees recensies voordat je koopt om er zeker van te zijn dat je een geurspray koopt die bij jou en je verwachtingen past. Natuurlijk kun je de juiste kunstplanten hiervoor kopen bij aplanta.

9. Doe-het-zelf recept voor geurspray

Zin om zelf creatief te worden? Hier is een snel recept om je eigen geurspray voor kunstplanten te maken - waarom probeer je het niet eens:

Wat je nodig hebt:

  • 1 kop gedestilleerd water
  • 2 eetlepels wodka of brandy
  • 10-20 druppels etherische olie of geurolie naar keuze
  • Sproeiflacon om je kunstbloemen af te stoffen


Zo doe je het:
Meng alle ingrediënten in een spuitfles en schud goed voor gebruik. Tada - klaar. Nu kun je de spuitfles gebruiken om zoveel van je geurolie als je wilt aan te brengen op je kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen. Dat was toch niet zo moeilijk?


Vorige DIY: Maak zelf het perfecte kunstboeket met kunstbloemen
Volgende Feng Shui en kunstplanten: Meer energie voor je huis en werkplek