Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen in der Baubranche

Studie voor de bouwsector: Kunstplanten voor meer comfort en welzijn in huizen

Heeft u zich ooit afgevraagd of kunstplanten dezelfde voordelen kunnen bieden als echte planten? Een onderzoek met de titel "Artificial Plants for Human Comfort and Well-Being in the Built Environment" onderzoekt de effecten van kunstplanten op het welzijn van mensen in de bebouwde omgeving. We waren enthousiast en wilden jullie de resultaten van het onderzoek natuurlijk niet onthouden.

Hier zijn enkele belangrijke bevindingen uit het onderzoek:

Kunstplanten kunnen stress verminderen

Het onderzoek toont aan dat kunstplanten kunnen helpen om stress in binnenomgevingen te verminderen. Ze kunnen ook helpen om de concentratie en productiviteit te verhogen. Dit is vooral nuttig in werkomgevingen of onderwijsinstellingen.

Kunstplanten kunnen het binnenklimaat verbeteren

Het onderzoek toont ook aan dat kunstplanten het binnenklimaat kunnen verbeteren. Ze kunnen helpen de luchtvochtigheid te verhogen en verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor het verbeteren van het binnenklimaat in stedelijke gebieden met een slechte luchtkwaliteit.

Kunstplanten kunnen de esthetiek verbeteren

Naast de praktische voordelen kunnen kunstplanten ook de esthetiek van binnenruimtes verbeteren. Ze kunnen een natuurlijke sfeer toevoegen aan kamers en een rustgevende sfeer creëren. Bovendien kunnen ze een kosteneffectief alternatief zijn voor echte planten, vooral in interieurs met weinig natuurlijk licht of slechte bodemomstandigheden.

Kunstplanten vereisen weinig onderhoud

Een ander voordeel van kunstplanten is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot echte planten hoeven ze geen water te krijgen of gesnoeid te worden. Dit maakt ze bijzonder praktisch voor binnenruimtes waar onderhoud moeilijk kan zijn.

Conclusie: bouwers zouden het gebruik van kunstplanten voor hun projecten moeten overwegen

Het onderzoek toont aan dat kunstplanten en kunstbomen een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor binnenruimtes. Hoewel ze niet alle voordelen van echte planten kunnen bieden, kunnen ze stress helpen verminderen, het binnenklimaat verbeteren en de esthetiek verbeteren. Ze vergen ook weinig onderhoud en zijn een kosteneffectief alternatief voor echte planten. Bovendien optimaliseer je de algemene perceptie en kwaliteit van je project en bereik je zo meer geïnteresseerden. Spannend, nietwaar?


Bron: Devi, R., Nanda, A., & Roy, P. (2019). Artificial Plants for Human Comfort and Well-Being in the Built Environment. Frontiers in Psychology, 10, 1929.


Vorige We verduidelijken het: Hoe worden kunstplanten gemaakt?
Volgende Kunstplanten als echte ervaringen