Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen in goldenem Topf auf grünem Hintergrund. Wie echt.

We verduidelijken het: Hoe worden kunstplanten gemaakt?

Kunstplanten zijn tegenwoordig een populaire keuze voor wie een groene sfeer wil brengen in zijn woon- of werkruimte zonder zich zorgen te hoeven maken over het onderhoud. Eigenlijk wel logisch, toch? Laten we in dit artikel eens nader bekijken hoe kunstplanten worden gemaakt en welke verschillende materialen en methoden we gebruiken bij de productie ervan.

Methodes en materialen die worden gebruikt bij de productie van kunstplanten

Maar hoe worden kunstplanten eigenlijk gemaakt? Het antwoord: kunstplanten worden meestal gemaakt van hoogwaardige kunststoffen of textiel. Er zijn verschillende methoden om kunstplanten te maken, afhankelijk van het soort plant en de gewenste textuur en vorm. Sommige planten worden in mallen gegoten en vervolgens met de hand beschilderd om natuurlijke kleuren en texturen na te bootsen. Andere planten bestaan uit bladeren en bloemen die uit textiel worden geknipt en dan met de hand in elkaar worden gezet.

Een andere techniek die vaak wordt gebruikt bij de productie van kunstplanten is de spuitgietmethode. Bij deze methode wordt vloeibare kunststof in mallen gegoten die de vorm van de bladeren, takken of bloemen nabootsen. Na uitharding worden deze onderdelen verwijderd en samengevoegd tot een complete plant.

Speciale productiemethoden en technische innovaties bij de productie van kunstplanten

Een ander kenmerk van hoogwaardige kunstplanten en kunstbomen zijn echte houten stammen, die worden gebruikt voor sommige planten zoals kunstbamboe. Deze stammen zijn gemaakt van echt hout en krijgen vaak een schorstextuur en knoesten voor een realistischer uiterlijk. De stengels worden vervolgens in een plastic of gipsen basis geplaatst en aangevuld met kunstbladeren en takken tot een uiterst realistische weergave ontstaat.

Een bijzonder kenmerk van sommige kunstplanten is het zogenaamde Real Touch-effect. Dit effect wordt bereikt door het gebruik van bijzonder hoogwaardige materialen die aanvoelen als echte planten, bijvoorbeeld in onze kunstorchideeën. De bladeren en takken hebben een natuurlijke textuur en kunnen gebogen en gevormd worden voor een nog realistischere look.

Conclusie: Kunstplanten van hoge kwaliteit worden op allerlei manieren gemaakt.

Concluderend kunnen we zeggen dat kunstplanten worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen en technieken. Het is belangrijk om te weten dat er hoogwaardige en minder hoogwaardige producten zijn, dus let bij het kiezen van je kunstplanten op goed vakmanschap en goede materialen. Kunstplanten zijn een gemakkelijke manier om groen aan je omgeving toe te voegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud, terwijl ze er ook realistisch uitzien.


Vorige We verduidelijken het: Wat zijn kunstplanten?
Volgende Studie voor de bouwsector: Kunstplanten voor meer comfort en welzijn in huizen