Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

So arrangierst du deine Kunstpflanzen perfekt

Natuurlijk is naast het verpotten ook de juiste opstelling en vormgeving van de bladeren en takken belangrijk voor de perfecte presentatie van de nieuwe kunstplant. Hier volgen enkele tips over hoe je de kunstplant vormgeeft na het uitpakken:

Eerste indruk na het uitpakken

Wanneer je de verpakking opent, kan de plant er in eerste instantie een beetje anders uitzien dan verwacht. Dit is volkomen normaal, omdat we zo milieuvriendelijk mogelijk willen verzenden en daarom ook op de afmetingen van de verpakking willen letten. Met een beetje handwerk kan de kunstplant echter snel in zijn natuurlijke vorm worden gebracht.

Met draad ondersteunde bladeren en takken

Veel van onze kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen hebben draadondersteunde bladeren en takken. Deze kunnen eenvoudig met de hand worden gebogen om de plant een natuurlijke look te geven. Je kunt de foto's op onze website of foto's van de natuurlijke tegenhanger van de plant als model gebruiken. Maak je geen zorgen: onze kunstplanten zijn robuust en breken niet snel. Je kunt dus echt aan de slag.

Rimpels en vouwen verwijderen

Soms komen de bladeren aan met lichte plooien of vouwen veroorzaakt door de verpakking. Deze kunnen meestal gemakkelijk met de hand worden gladgestreken. Hardnekkige kreukels kun je verwijderen door er een droge doek overheen te leggen en ze lichtjes te verwarmen met een strijkijzer of stijltang.

Individuele schikking afhankelijk van het type plant

Afhankelijk van het type kunstplant zijn verschillende schikkingen nodig. Terwijl palmbladeren meestal eenvoudig in een boogvorm kunnen worden gebogen, moeten topiaries de takken en bladeren zorgvuldiger voorbereiden.

Video instructies

We bieden ook video-instructies die stap voor stap laten zien hoe je kunstplanten het beste kunt schikken.

Heb je vragen? Ons team staat natuurlijk voor je klaar.





Vorige Zonnestralen en kunstbloemen: een complete gids om uw kunstbloemen te beschermen tegen de zon
Volgende Kunstmatige of echte aquariumplanten: een gedetailleerd onderzoek