Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

wie kann man kunstblumen vor der sonne schützen

Zonnestralen en kunstbloemen: Een complete gids om je kunstbloemen te beschermen tegen de zon

De schoonheid en uitdagingen van kunstbloemen

Oh, wat is het toch heerlijk om altijd verse bloemen in huis te hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken of ze wel genoeg water of de juiste temperatuur hebben. Ja, kunstbloemen zijn een prachtige uitvinding die ons leven een beetje makkelijker maakt. Maar zelfs kunstbloemen kunnen na verloop van tijd hun schitterende kleuren verliezen, vooral als de zon iets te veel op hun "bloemblaadjes" schijnt.

Waarom zijn zonnestralen een bedreiging voor kunstbloemen?

Hoewel kunstbloemen niet verwelken of uitdrogen, kunnen ze toch schade oplopen door direct zonlicht. Maak je geen zorgen, wij hebben overal een oplossing voor!

Hoe de zon kunstbloemen beïnvloedt

Vervagen van kleuren door UV-straling

We houden van de zon, geen twijfel mogelijk, maar onze kunstbloemen zien dat soms anders. UV-stralen kunnen de kleuren van de bloemen na verloop van tijd vervagen, waardoor ze minder vrolijk gaan stralen.

Aantasting van het materiaal door hitte en direct licht

Je kent dit misschien wel van oude plastic stoelen die na een paar zomers broos beginnen te worden. Iets soortgelijks kan gebeuren met onze kunstbloemen.

Voordelen van kunstbloemen en het juiste gebruik ervan

De levensduur van kunstbloemen

Maar laten we niet alleen naar de slechte kant kijken. Kunstbloemen zijn geweldig! Ze verwelken niet, hebben geen water nodig en kunnen ons het hele jaar door plezieren. Met de juiste verzorging kunnen ze jaren meegaan.

Plaats je kunstbloemen op de juiste manier

Een slim persoon zet zijn kunstbloemen niet in de volle zon. Zoek liever een mooi plekje in de schaduw waar ze minder worden blootgesteld aan schadelijke straling.

Technieken om kunstbloemen tegen de zon te beschermen

Gebruik UV-bestendige materialen

Kunstbloemen gemaakt van UV-bestendige materialen zijn een geweldig idee. Ze zijn beter bestand tegen de zon en behouden hun kleuren langer. Tijdens de productie is er al hoogwaardige UV-bescherming in het materiaal verwerkt, zodat ze zonder problemen bestand zijn tegen schadelijke UV-stralen.

Gebruik van UV-beschermingssprays

Als je denkt dat zonnebrandcrème alleen voor ons mensen is, heb je het mis! Er is ook onze UV-beschermingsspray voor kunstbloemen. Af en toe een paar sprays kan wonderen doen. Dus als je jezelf afvraagt"Hoe kun je kunstbloemen beschermen tegen de zon?", dan is hier het antwoord: met een hoogwaardige UV-beschermingsspray van aplanta. We hebben dezelfde hoogwaardige formule - die we gebruiken bij de productie van reeds UV-beschermde kunstbloemen - voor jou verpakt in een eenvoudige sprayflacon. Zo kun je elke kunstbloem, kunstplant en zelfs kunstboom een oppepper geven en in de zon gebruiken, bijvoorbeeld op je balkon of terras.

Regelmatige verzorging en onderhoud

Het belang van stofvrij maken en schoonmaken

Een beetje onderhoud kan nooit kwaad. Afstoffen en af en toe schoonmaken houdt je kunstbloemen fris en mooi. De beste manier om dit te doen is door een speciale reinigingsspray te gebruiken - die wij voor jou hebben ontwikkeld. We hebben hier een gedetailleerde handleiding voor je geschreven. Onze kunstplanten professionals geven je 5 eenvoudige tips voor het verzorgen van je kunstbloemen en kunstplanten.

De UV-bescherming vernieuwen met een spray

Af en toe moet je natuurlijk de UV-bescherming vernieuwen - als je deze hebt aangebracht met een spray. Besproei je kunstbloem gewoon royaal, laat het drogen en zet het dan in de zon.

Alternatieven en oplossingen

Kunstbloemen met gemengde materialen gebruiken

Als je het gevoel hebt dat je kunstbloemen niet meer zijn wat ze geweest zijn, kunnen kunstbloemen van gemengde materialen een interessant alternatief zijn. Deze kunnen vaak beter tegen zonlicht.

Wat als je kunstbloemen al beschadigd zijn door de zon?

Restauratiemogelijkheden

Vervaagde kleuren en broze bladeren zijn geen reden tot paniek. Ze kunnen vaak in hun oude glorie hersteld worden met een beetje verf en zorg. Je kunt ook onze speciale verzorgingsspray gebruiken om de kleuren wat meer glans te geven.

Wanneer is het juiste moment om nieuwe kunstbloemen te kopen?

Soms is het gewoon tijd om afscheid te nemen van oude dingen. Als de schade te groot is, kan het een goed idee zijn om nieuwe kunstbloemen te kopen.

Samenvatting: Hoe bescherm je je kunstbloemen het beste tegen de zon?

Over het algemeen zijn er veel manieren om je kunstbloemen tegen de zon te beschermen en ze lang mooi te houden. De juiste plaatsing, regelmatig onderhoud en het gebruik van UV-beschermende sprays zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

FAQs

Hoe vaak moet ik mijn kunstbloemen behandelen met UV-beschermingsspray?

Meestal is om de paar maanden sprayen voldoende.

Kunnen alle soorten kunstbloemen tegen de zon worden beschermd?

In theorie wel, in de praktijk hangt het af van de kwaliteit en het materiaal van de kunstbloemen.

Kan ik mijn verbleekte kunstbloemen herstellen?

Ja, vaak kunnen ze worden opgefrist met een beetje verf en onderhoudsspray.


Vorige Versier je entree met kunstplanten: een uitgebreide gids voor het versieren van je voordeur
Volgende Hoe je kunstplanten perfect rangschikken