Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstblumen arrangiert zu deinem künstlichen Blumenstrauß. Mit dekorativen künstlichen Zweigen.

DIY: Maak het perfecte kunstboeket met kunstbloemen.

Als je graag je huis versiert met bloemen, maar er genoeg van hebt om steeds verse bloemen te vervangen, is het maken van je eigen kunstboeket een geweldige oplossing. Zo krijg je niet alleen prachtige, duurzame arrangementen, maar kun je ze ook helemaal naar eigen smaak aanpassen.

In dit artikel nemen we de stappen met je door om een prachtig kunstboeket te maken waarmee je indruk maakt op al je gasten. Van het kiezen van de juiste materialen tot het visueel aantrekkelijk schikken van de bloemen, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

1. Wat heb je nodig?

Om te beginnen moet je alle materialen verzamelen die je nodig hebt. Dit omvat het volgende:

  • Kunstbloemen naar keuze
  • Bloementape
  • Schaar
  • Draadschaar
  • Steekschuim
  • Vaas of schaal
  • Linten of decoratieve accenten (optioneel)


2. kies je kunstbloemen

Nu moet je de kunstbloemen kiezen die je in je boeket wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten kunstbloemen, zoals kunstrozen, kunsthortensia's, kunstorchideeën, kunstgeraniums en kunstpioenen. Kies de kunstbloemen die bij jouw stijl passen - je kunt ook een paar kunsttakken toevoegen voor een groen tintje.

3. bereid de kunstbloemen voor

Als je eenmaal je kunstbloemen hebt gekozen, moet je ze voorbereiden op het schikken. Begin met het afknippen van de stelen op de gewenste lengte met een draadtang. Als je kunstbloemen overtollige plastic of draadstelen hebben, knip deze er dan ook af. 4. Maak een basis van je kunstbloemen.

4 Creëer een basis

Gebruik steekschuim om een stabiele basis te maken voor je kunstboeket. Smeer het vervolgens in je vaas of bak. Gebruik eventueel bloementape om het steekschuim op zijn plaats te houden. 5. Schik je kunstbloemen.

Schik je kunstbloemen

Nu is het tijd om de kunstbloemen in het steekschuim te schikken. Begin met het plaatsen van de grootste kunstbloemen in het midden van het steekschuim en werk dan naar buiten toe met kleinere bloemen en kunsttakken. Gebruik indien nodig bloementape om de stelen vast te zetten. 6. Voeg decoratieve accenten toe.

Voeg decoratieve accenten toe

Als je wilt, kun je natuurlijk decoratieve accenten toevoegen aan je kunstboeket, zoals linten of kralen. Wikkel de accenten om de stelen en zet ze vast met bloementape of scotch tape.

7 De finishing touch

Tot slot leg je de laatste hand aan je zelfgemaakte boeket. Knip overtollige stelen of bladeren weg, pas de plaatsing van de bloemen aan als dat nodig is en maak bloemblaadjes los die tijdens het schikken plat zijn geworden.

Tada: Nu heb je een prachtig, lang houdbaar boeket met kunstbloemen van hoge kwaliteit waar je nog jaren van kunt genieten, geweldig toch? Dat was helemaal niet moeilijk, toch? Wij vinden dit DIY-project gewoon geweldig - het is moeilijk om zo gemakkelijk een vleugje schoonheid aan je huis toe te voegen. We weten zeker dat jij en je gasten er dol op zullen zijn!

Tip: Gebruik essentiële oliën of geparfumeerde sprays om je kunstbloemen te parfumeren. Zo kun je ook een geur toevoegen.


Vorige De 10 populairste interieurstijlen uitgelegd en welke kunstplanten bij elke stijl passen
Volgende Geursprays voor het parfumeren van kunstbloemen en boeketten