Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

kann man kunstpflanzen auch auf den Balkon stellen?

We leggen het uit: Mag je kunstplanten op je balkon zetten?

Je weet hoe belangrijk het is om planten in en rond je huis te hebben. Je kunt een vleugje natuur binnen je eigen vier muren brengen, de luchtkwaliteit verbeteren en een uitnodigende en ontspannen sfeer creëren. Het verzorgen van natuurlijke planten kan echter ook een echte uitdaging zijn. Harde weersomstandigheden, te veel of te weinig zon of te veel of te weinig water. Je vraagt je dus terecht af: kunnen kunstplanten ook op het balkon worden geplaatst?

Het antwoord is: ja, je kunt kunstplanten op je balkon gebruiken. Niet alle kunstplanten zijn echter geschikt voor buiten. Bij aplanta bieden we twee soorten kunstplanten aan: Kunstplanten voor buiten en kunstplanten voor binnen. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de twee soorten:

Kunstplanten voor buiten of op het balkon

Een van de belangrijkste voordelen van kunstplanten op het balkon is dat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. In tegenstelling tot natuurlijke planten zijn ze niet gevoelig voor temperatuurschommelingen, vochtigheid en zonlicht. Ze hoeven ook niet bewaterd, geknipt of bemest te worden, waardoor ze een onderhoudsarme decoratieve optie zijn. Tegelijkertijd hebben kunstplanten voor buiten van aplanta een speciale behandeling ondergaan waardoor ze nog duurzamer zijn en beter bestand zijn tegen de elementen. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je stedelijke jungle. Bovendien kunnen kunstplanten de luchtkwaliteit verbeteren en dezelfde ontspannen sfeer creëren als natuurlijke planten, zonder dat er duur onderhoud nodig is.

Kunstplanten voor binnen

Kunstplanten voor binnenshuis zijn ontworpen voor gebruik in een gesloten omgeving, zoals je huis of kantoor. Ze zijn niet bedoeld voor buitengebruik en kunnen niet zo goed tegen de elementen als hun tegenhangers voor buiten. Kunstplanten voor buiten zijn daarentegen speciaal behandeld om bestand te zijn tegen weersomstandigheden zoals regen, wind en zonlicht. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verbleken en aantasting door de elementen.

Verschillende kunstplanten voor het balkon

Bij aplanta bieden we je een breed assortiment kunstplanten voor buiten die perfect zijn voor balkons. Onze populairste opties zijn de kunstmatige buxussen, onze kunstgrassen en onze kunstplantenmuren voor buiten. Deze kunstplanten zijn ontworpen om er zo realistisch mogelijk uit te zien, waardoor je balkon een natuurlijke en levendige uitstraling krijgt.

Onze kunstplantenwanden zijn perfect om een tropisch tintje aan je balkon te geven. Met hun realistische textuur en heldergroene kleur brengen ze leven in elke buitenruimte. Bovendien kun je ze gebruiken om geweldige faux plantenschermen te maken of je balkonmuren te versieren. Geen onderhoud nodig. De klassieke kunstplant voor buiten is de kunst Buxus. Het meest populair als kunst Buxusbol, is het een prachtig decoratief object op je balkon of terras. De keuze is aan jou. Als je op zoek bent naar een ruimtebesparende optie, kun je bij ons ook kiezen voor kunstgrassen voor buiten of een kunsthangplant voor buiten.

De perfecte kunstplant voor je balkon kiezen

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van kunstplanten voor je balkon. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte en vorm van je balkon. Je moet planten kiezen die goed in de bestaande ruimte passen en deze aanvullen. Houd ook rekening met je inrichting en ontwerpvoorkeuren. Niet elke plant past in jouw stijl van inrichten. Gebruik je bestaande balkoninrichting als leidraad. Rustiek of minimalistisch? Afhankelijk van de stijl kies je een andere kunstplant voor je balkon. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, zorg ervoor dat je een kunstplant voor buiten koopt. Zelfs als je balkon een beschutte plek is voor je nieuwe kunstplant, wil je er zeker van zijn dat je investering de moeite waard is. Het prijsverschil tussen kunstplanten voor buiten en kunstplanten voor binnen is ook niet enorm. Bespaar geen geld op de verkeerde plek.

En nu veel plezier met het inrichten van je balkon met de perfecte kunstplanten.


Vorige Kunstplanten als echte ervaringen
Volgende Wij leggen uit: Zijn kunstplanten schadelijk? - Wat je moet weten