Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Schaufenster Deko Ideen mit Kunstpflanzen

Etalagedecoraties in de winkel: Ideeën met kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen

Hallo, welkom op onze blog over ideeën voor raamdecoratie! Vandaag willen we het hebben over de wondere wereld van kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen en hoe je die kunt gebruiken voor je raamdecoratie. Dus pak een kopje koffie en laten we samen in dit kleurrijke en creatieve onderwerp duiken!

Het belang van etaleren

Een aantrekkelijke etalage is allesbepalend voor elk bedrijf. Het gezegde luidt immers: het oog koopt! Ideeën voor etalagedecoratie zijn daarom bijzonder belangrijk om de nieuwsgierigheid van potentiële klanten te wekken en hen uit te nodigen om de winkel binnen te gaan.

Voordelen van kunstplanten, -bomen en -bloemen

Kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen zijn de perfecte oplossing voor onderhoudsarme, duurzame en veelzijdige etalagedecoratie. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van echte planten, zoals:

 • Geen bewatering of bemesting nodig
 • Geen verwelking of bladverlies
 • Allergievriendelijk
 • Flexibel in gebruik en gemakkelijk te combineren

Genoeg over het voorwoord, nu gaan we creatief aan de slag!

Kunstplanten

Populaire soorten kunstplanten

Er is een enorm aanbod kunstplanten, van kleine vetplantjes tot grote palmbomen. Enkele van de populairste soorten voor je etalage zijn:

Creatieve ideeën voor kunstplanten in etalages

Succulent arrangementen

Kunstmatigevetplanten zijn helemaal in op dit moment. Dus waarom niet een paar kunstmatige vetplanten in verschillende vormen en maten? Je kunt ze bijvoorbeeld uitstallen in geometrische plantenbakken of op rustieke houten planken.

Groen muurontwerp

Met kunstplanten kun je in een handomdraai een indrukwekkende groene muur voor je etalage maken. Hang gewoon een paar kunstplanten in verschillende groentinten en texturen aan de muur om een levendige achtergrond voor je producten te creëren, of gebruik kant-en-klare versies van kunstplantenwanden.

Planten ophangen

Hangende kunst planten kunnen een interessante verticale dimensie aan je etalage toevoegen. Bevestig ze bijvoorbeeld aan het plafond of aan planken en laat ze losjes hangen.

Kunstbomen

Verschillende soorten kunstbomen

Kunstbomen zijn er in vele soorten en maten - van kleine bonsaiboompjes tot grote palmbomen. Hier zijn enkele van de populairste soorten voor je etalage:


Unieke etalage-ideeën met kunstbomen

Bomen als ruimteverdelers

Kunstbomen kunnen fungeren als ruimteverdelers in je etalage om verschillende gebieden af te bakenen of gewoon diepte toe te voegen. Plaats bijvoorbeeld een slanke bamboeboom naast een kledingroede of plaats een ficus naast een fauteuil.

Seizoensbomen

Afhankelijk van het seizoen kun je kunstbomen dienovereenkomstig decoreren. Hang bijvoorbeeld kunstmatige kersenbloesems aan een boom in de lente, kleurrijke bladeren in de herfst en besneeuwde takken in de winter.

Miniatuur boomlandschappen

Gebruik kleine kunstbomen om een miniatuurboomlandschap in je etalage te maken. Combineer bomen van verschillende hoogtes en soorten om een magische sfeer te creëren waarin je producten het beste tot hun recht komen.

Kunstbloemen

Soorten kunstbloemen

Kunstbloemen zijn er in talloze kleuren en vormen - van delicate rozen tot exotische orchideeën. Enkele van de populairste bloemen voor je etalage zijn:

Kleurrijke etalage-ideeën met kunstbloemen

Bloemenwanden

Een bloemenwand is een echte blikvanger en geeft je etalage een romantisch en speels tintje. Bevestig kunstbloemen in verschillende kleuren en maten aan een muur of trellis om een indrukwekkende display te creëren.

Cascaderende bloemstukken

Laat kunstbloemen als een waterval naar beneden klateren in je etalage door ze aan het plafond, een plank of een paal te bevestigen. Kies lange, flexibele bloemstelen die gemakkelijk in golven kunnen worden gedrapeerd.

Bloementhema's voor verschillende seizoenen

Verander je etalage afhankelijk van het seizoen en pas de kleuren en soorten bloemen daarop aan. In de lente zijn zachte pasteltinten en orchideeën bijvoorbeeld ideaal, terwijl in de herfst warme kleuren en chrysanten populairder zijn.

Materialen en kwaliteit

De juiste materialen kiezen

Als je kunstplanten, -bomen en -bloemen kiest, ga dan op zoek naar materialen van hoge kwaliteit zoals zijde, plastic of textielvezels. Deze zijn duurzaam, kleurecht en zien er bedrieglijk echt uit.

Hoe herken je kunstplanten van hoge kwaliteit

Goede kunstplanten worden gekenmerkt door realistische kleuren, gedetailleerde bladeren en bloemen en een natuurlijk gevoel. Let ook op stevig vakmanschap zodat je decoratie lang meegaat en er goed uitziet.

Onderhoud en reiniging

Verzorgingstips voor kunstplanten en -bomen

Hoewel kunstplanten en -bomen niet zoveel verzorging nodig hebben als echte planten, hebben ze wel wat aandacht nodig:

Stof ze regelmatig af met een zachte doek of borstel
Vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat de kleuren vervagen.

Bewaar ze op een droge en stofvrije plek als je ze niet gebruikt.

Kunstbloemen schoonmaken

Kunstbloemen kunnen van tijd tot tijd een beetje vuil worden. Volg deze eenvoudige stappen om ze er weer fris en schoon uit te laten zien:

 • Verwijder grof vuil en stof met een zachte borstel of plumeau.
 • Dompel de bloemen voorzichtig in een kom water met een beetje mild afwasmiddel.
 • Spoel ze af onder stromend water en dep ze droog met een zachte doek.
 • Laat ze aan de lucht drogen voordat je ze terug in de etalage hangt.

Verlichting en presentatie

De juiste verlichting voor je etalage

Goede verlichting is de kers op de taart voor je etalage. Het zorgt ervoor dat de kleuren van de kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen stralen en dat je etalage er aantrekkelijk uitziet. Hier zijn wat tips:

 • Gebruik indirecte verlichting om schaduwen en diepte te creëren.
 • Zet specifieke accenten met spots of schijnwerpers
 • Breng de kleurtemperatuur in balans om de natuurlijke kleuren van planten en bloemen naar voren te laten komen.

Presentatietechnieken voor een aantrekkelijke look

Je kunt verschillende presentatietechnieken gebruiken om je etalage perfect tot zijn recht te laten komen:

 • Combineer verschillende hoogtes en niveaus om diepte en interesse te creëren.
 • Gebruik spiegels of reflecterende oppervlakken om het licht te breken en de ruimte visueel te vergroten.
 • Experimenteer met asymmetrische opstellingen om dynamiek en beweging te creëren.

Combineer met andere decoratieve elementen

Kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen in combinatie met meubels
Om een harmonieuze en uitnodigende sfeer in je etalage te creëren, kun je kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen combineren met verschillende meubels en accessoires:

 • Plaats planten op planken, bijzettafels of direct op de vloer.
 • Versier stoelen en banken met kussens van kunstbloemen
 • Plaats kunstbomen naast kasten of ladekasten

Combineer met textiel en kleuren

Textiel en kleuren spelen een belangrijke rol bij etaleren. Combineer kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen met bijpassende stoffen en kleuren om een harmonieus totaalbeeld te creëren:

 • Kies gordijnen, kussens of vloerkleden in kleuren die de planten en bloemen aanvullen.
 • Speel met patronen en texturen om de kamer levendig en interessant te maken.
 • Kies een evenwichtig kleurenpalet dat zowel de decoratieve elementen als de producten in de etalage tot hun recht laat komen.


Etalage-ideeën met kunstplanten, kunstbomen en kunstbloemen zijn een gemakkelijke en effectieve manier om je bedrijf te presenteren. Ze gaan lang mee, zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden talloze creatieve mogelijkheden om je etalage er nieuw uit te laten zien. Laat je fantasie de vrije loop en creëer een unieke etalage die in het oog springt!Vorige Tafeldecoratie met kunstplanten: Een stijlvol en onderhoudsarm alternatief
Volgende Maak je eigen kunstmatige bloemenmuur: Een stap-voor-stap handleiding