Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Spaten der Loch aushebt um Kunstbäume einzupflanzen

Hoe plant je een kunstboom in de grond?

Benodigde materialen:

  • Kunstboom voor buiten
  • Spade
  • Handschoenen
  • Waterpas
  • Grind of kleine stenen
  • Optioneel: beton of metselzand
  • Optioneel: aarde of zand
  • Optioneel: Landschapsdoek

Stap 1: Kies de locatie

Kies eerst de locatie waar de kunstboom moet komen te staan. Let op esthetische en praktische aspecten. De locatie mag niet te vochtig zijn om aantasting van het materiaal te voorkomen.

Belangrijk: Gebruik alleen UV-beschermde kunstbomen of kunstplanten om buiten te planten. Andere kunstbomen of kunstplanten zullen na verloop van tijd breken.

Stap 2: Graaf een gat

Neem een spade en graaf een gat op de gekozen plek. Het gat moet minstens zo diep en breed zijn als de startpot of basis van de kunstboom. Probeer de zijkanten en de bodem van het gat zo recht mogelijk te houden. Gebruik een waterpas om de vlakheid te controleren.

Stap 3: Verbeter de drainage

Strooi een laag grind of kleine steentjes op de bodem van het gat om de drainage te verbeteren. Dit is vooral belangrijk als de grond slecht draineert of als het materiaal van de boom gevoelig is voor rot.

Stap 4: Plaats de boom

Plaats de kunstboom in het gat en gebruik de waterpas om ervoor te zorgen dat hij waterpas staat. Vul het gat vervolgens gedeeltelijk met de eerder uitgegraven grond of zand om de boom te stabiliseren.

Stap 5: Bevestigen (optioneel)

Als de boom in een winderig gebied komt te staan of extra stabiliteit nodig heeft, kun je beton of metselzand rond de basis gieten. Laat het beton volledig uitharden voordat je verder gaat.

Stap 6: Bedekken en decoreren

Vul het gat volledig met aarde of zand. Als je wilt, kun je landschapsdoek rond de boom plaatsen om onkruidgroei te voorkomen. Dit is ook het perfecte moment om decoratieve stenen, mulch of andere decoratieve elementen toe te voegen.

Stap 7: Inspectie

Controleer tot slot of de kunstboom stevig in de grond staat en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een regelmatige controle wordt aanbevolen om de levensduur van de kunstboom te garanderen.

Zo, nu is de kunstboom succesvol verankerd in de grond en klaar om uw buitenruimte jarenlang een stijlvolle sfeer te geven.


Vorige Modelbouw van kunstmos: de meest relevante toepassingen
Volgende 5 kunstbloemen voor haaraccessoires en hoe ze te maken: een avontuur in de wereld van haarbloemen