Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen richtig umtopfen, kunstpflanzen von aplanta im bad

Wauw-effect: kunstplanten op de juiste manier verpotten.

Het verpotten van een kunstplant, kunstboom of kunstbloem in een decoratieve plantenbak is een essentiële stap in het verbeteren van de esthetische uitstraling van de kamer. Het kiezen van de juiste pot en verpotprocedure is belangrijk. Natuurlijk laten we je niet in de steek - hier vind je alles wat je moet weten om je nieuwe favorieten perfect tot hun recht te laten komen:

Soorten levering

Kunstplanten worden, ongeacht de leverancier, meestal op een van de volgende drie manieren geleverd:

  • In een "startpot" (meestal een eenvoudige, zwarte pot)
  • Als plugplant zonder pot
  • Al in een decoratieve pot (bijvoorbeeld in onze gouden potten)

De startpot

De startpot is eenvoudig en dient als basis voor het gewicht van de kunstplant. Hoewel hij functioneel is, is hij vaak niet bijzonder decoratief. We raden daarom aan om de kunstplant te verpotten in een grotere en mooiere pot. Zo kun je ook de look en feel aanpassen aan je eigen interieursmaak.

De juiste plantenbak kiezen

Het kiezen van de juiste potmaat kan een uitdaging zijn. Als algemene richtlijn geldt dat de diameter van de nieuwe plantenbak ongeveer 5 tot 10 centimeter groter moet zijn dan die van de startpot. Sommigen geven de voorkeur aan nog grotere potten voor extra stabiliteit. Op de productpagina van je kunstplant vind je meestal alle benodigde afmetingen en suggesties voor geschikte plantenbakken.

Benodigde materialen voor het verpotten

De volgende materialen zijn nodig voor het verpotten:

  • Grond of zand (of ander vulmateriaal).
  • Decoratieve stenen, kunstmos of houtsnippers (optioneel)
  • De gekozen plantenbak

Stap-voor-stap instructies

Hoogte-instelling: Ten eerste moet de hoogte van de gekozen plantenbak worden vergeleken met de ruimte tussen de startpot en het begin van het gebladerte van de kunstplant. Als de plantenbak bijzonder hoog is of als de hele plant hoger moet worden, kan de plantenbak van tevoren gedeeltelijk worden gevuld met aarde, zand of ander vulmateriaal.

Plaatsing: De kunstplant moet in het midden van de plantenbak worden geplaatst. Belangrijk: De startpot moet niet worden verwijderd, maar gewoon in de plantenbak worden geplaatst. De startpot zorgt voor de basisstabiliteit van je kunstplant.

Vullen: Zodra de plant rechtop staat en gecentreerd is, wordt de ruimte rond de startpot opgevuld met aarde of zand.

Decoratieve afwerking: Tot slot kan het oppervlak van de aarde of het zand bedekt worden met decoratieve stenen, kunstmos of houtsnippers om een aantrekkelijk, esthetisch uiterlijk te creëren.

Niet zo ingewikkeld, toch? Als je deze paar stappen volgt, weten we zeker dat je een prachtig decoratieve en veilige kunstplant, kunstboom of kunstbloem hebt.


Vorige Creëer je eigen buitenparadijs: Tips voor de perfecte balkondecoratie
Volgende 10 Prachtige kunstbloemdecoratie-ideeën voor thuis