Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Sideboard Dekorieren mit Kunstpflanzen

Versier je dressoir: 10 ideeën met kunstplanten en andere accessoires

Een mooi dressoir kan het middelpunt van je huis zijn. Met kunstplanten en een paar chique accessoires kun je van je dressoirdecoratie een echte blikvanger maken. Hier zijn 10 ideeën om je dressoir creatief en stijlvol te decoreren.

1. elegante combinatie van vetplanten

Wie zegt dat woestijnplanten saai zijn? Een aantrekkelijke combinatie van verschillende kunstmatige vetplanten zal de decoratie van je dressoir opvrolijken. Kies verschillende vormen en maten en schik ze in mooie potten of schalen. Om het nog gezelliger te maken, voeg je kaarsen en decoratieve stenen toe of experimenteer je met sprookjesverlichting voor een warme sfeer.

2. kleurrijke kunstbloemboeketten

Bloemen brengen altijd een goed humeur. Kies voor kunstgeraniums of -rozen die nooit verwelken en er altijd fris uitzien. Combineer verschillende kleuren en bloemgroottes en presenteer ze in een glazen vaas. Om het arrangement af te maken kun je decoratief zand toevoegen voor een vleugje elegantie. Je kunt ook een kant-en-klaar, handgemaakt kunstboeket gebruiken.

3 Mini bonsai voor een vleugje Azië

Een kleine kunstmatige bonsaiboom is niet alleen een kunstwerk, maar ook een stukje Aziatische cultuur. Kies uit verschillende soorten bonsai, zoals een ficus of den, en plaats de bonsai op een kleine sokkel of ondiepe schaal. Houd je mini bonsai gezelschap door hem te versieren met stenen en kleine beeldjes. Voeg wierookstokjes toe om een ontspannende geur te creëren. Dit is de perfecte decoratie voor dressoirs. 4.

4 Kunstmatige hangplanten voor een natuurlijke look

Laat je dressoir er groen uitzien met kunstmatige hangplanten - in ieder geval visueel. Kies voor kunstmatige klimop of varen en hang de planten boven je dressoir of bevestig ze aan de muur. Vul de natuurlijke look aan met decoratieve hangmanden of muurbeugels. Combineer met houten elementen of jute zakken om de natuurlijke charme te benadrukken.

5 Stijlvolle orchideeën voor een vleugje exotisme

Kunstorchideeën zijn de belichaming van exotisme en elegantie. Kies uit verschillende soorten orchideeën, zoals Phalaenopsis of Cymbidium, en zet ze in elegante plantenbakken. Voeg glanzende accenten toe door te decoreren met spiegels of glazen accessoires. Experimenteer met verschillende lichtbronnen om een glinsterende sfeer te creëren.

6. Mediterrane flair met kunstolijftakken

Geef je woonkamer een vakantiegevoel door kunstmatige olijftakken in keramische vazen te hangen. Combineer met geurkaarsen en decoratieve kussens om een gezellige sfeer te creëren en de mediterrane flair nog meer te benadrukken. Je hebt gegarandeerd een geweldig decoratief dressoir!

7. minimalistische grassen en riet

Pampagras of siergrassen zijn perfect voor een minimalistische decoratie van een dressoir. Plaats de kunstgrassen in eenvoudige vazen of lantaarns om een moderne en stijlvolle look te creëren. Als je wilt, kun je ook wat gedroogde bloemen of takjes toevoegen om textuur en diepte aan het arrangement te geven.

8. Individuele kunstbloemdecoraties voor een persoonlijk tintje

Kies voor individuele, expressieve kunstbloemen om je dressoir een persoonlijk tintje te geven. Kies een aantal van je favoriete bloemen, zoals kunstpioenen, gerbera's of lelies, en schik ze afzonderlijk of in kleine groepjes in effen of kleurrijke vazen. Je kunt ook verschillende vaasvormen en -maten kiezen om variatie in het arrangement aan te brengen.

Vul de bloemen aan met bijpassende decoratieve elementen die je persoonlijke stijl benadrukken, zoals:

  • Mooie kandelaars of waxinelichthouders
  • Fotolijstjes met je favoriete foto's of inspirerende quotes
  • Kleine sculpturen of beeldjes die een speciale betekenis voor je hebben.


De combinatie van kunstbloemen en persoonlijke decoratieve elementen creëert een uitnodigende en individuele sfeer op je dressoir.

9. Cactustuin voor een modern tintje

Als je van modern en onconventioneel houdt, is een kleine cactustuin op je dressoir precies wat je nodig hebt. Kies verschillende soorten kunstmatige cactussen en schik ze in betonnen of keramische potten om een industriële stijl te creëren. Je kunt ook verschillende hoogtes en vormen kiezen om de schikking dynamischer te maken.

10. Hygge-stijl met mos en bosplanten

Een inrichting in hyggestijl staat voor gezelligheid en welzijn. Kunstmatig mos en varens zijn perfect om dit gevoel naar je dressoir te brengen. Combineer de planten met kaarsen, houten elementen en gezellig textiel zoals dekens of kussens. Je kunt ook kleine bosdieren van hout of keramiek toevoegen om de charme van het bos te versterken.

Conclusie: Je dressoir biedt talloze mogelijkheden om kunstplanten en -accessoires creatief en stijlvol op te zetten. Probeer verschillende ideeën uit en vind de stijl die het beste bij jou en je huis past, want decoratie op dressoirs is een must-have. Wil je een highboard of een lowboard decoreren? Dan zijn deze tips natuurlijk ook geschikt. De perfecte decoratie voor op een nachtkastje vind je trouwens hier. Veel plezier met decoreren!


Vorige De 7 meest voorkomende mythes over kunstplanten onthuld!
Volgende De fascinerende wereld van kunstbloemen: een uitgebreide gids om ze te maken