Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstblumen Boho Dekoration

Kunstbloemen Boho decoratie: De ultieme gids voor jouw droomsfeer

Welkom in de kleurrijke wereld van kunstbloemen Boho decoratie! Als je een grote fan bent van de trendy boho-stijl, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze post laten we je zien hoe je je huis kunt omtoveren tot een uitnodigende en gezellige oase met kunstbloemen en een beetje fantasie. Dus pak een kopje thee, maak het jezelf gemakkelijk en laat je betoveren door de schoonheid van kunstbloemen.

Het belang van kunstbloemen in boho decoratie

Kunstbloemen boho decoratie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat kunstbloemen er tegenwoordig zo echt uitzien dat je ze nauwelijks van echte bloemen kunt onderscheiden. De Boho stijl staat bekend om zijn natuurlijke materialen, warme kleuren en liefdevolle details. Kunstbloemen passen perfect in deze stijl en geven elke kamer een speciaal tintje.

Waarom kunstbloemen in plaats van echte bloemen?

Voordat we beginnen, vraag je je misschien af waarom je kunstbloemen zou moeten gebruiken in plaats van echte. Het antwoord is simpel: kunstbloemen zijn onderhoudsarm, gaan lang mee en zien er het hele jaar door prachtig uit. Je hoeft ze geen water te geven, ze verwelken niet en verliezen hun bloemen niet. Ze zijn ook geschikt voor mensen met een allergie en kunnen zonder problemen in elke kamer worden geplaatst. Klinkt goed, toch?

Kunstbloemen voor je boho-woning

Nu de puntjes op de i: Welke kunstbloemen passen het beste bij de boho-stijl? Hier hebben we de populairste Boho kunstbloemen voor je op een rijtje gezet:


Deze kunstbloemen en kunstplanten zetten de toon en geven je huis een unieke boho-sfeer.

Het kleurenpalet voor je Boho bloemdecoratie

Kleuren spelen een belangrijke rol in Boho decoratie. Hier zijn enkele tips om het juiste kleurenpalet te kiezen voor je Boho kunstbloemdecoratie:

Aardetinten

Aardetinten vormen de basis van de Boho stijl. Denk aan kleuren als beige, bruin, terracotta of zand. Je kunt deze kleuren gebruiken voor de kunstbloemen zelf of voor accessoires zoals vazen en potten.

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn een ander belangrijk onderdeel van de Boho tafeldecoratie. Zachte tinten zoals roze, lichtblauw of lavendel creëren een harmonieuze en ontspannen sfeer.

Accentkleuren

Om je decoratie in Boho stijl wat op te fleuren, kun je spelen met accentkleuren. Sterke tinten zoals oranje, turquoise of paars zorgen voor spannende accenten en zijn een blikvanger in je huis.

Schikkingen en composities

Nu we de juiste kunstbloemen en kleuren hebben gekozen, is het tijd om de arrangementen en composities te ontwerpen. Laat je creativiteit de vrije loop! Hier zijn wat ideeën voor verschillende decoraties:

Tafeldecoraties

Een Boho tafeldecoratie met kunstbloemen kan uit verschillende elementen bestaan. Je kunt losse bloemen in kleine vaasjes schikken of een langwerpig boeket maken dat zich over het hele midden van de tafel uitstrekt. Combineer de kunstbloemen met kaarsen, servetten en servies in Boho stijl.

Wanddecoraties

Boho kunstbloemen kunnen ook worden gebruikt om mooie wanddecoraties te maken. Hang bijvoorbeeld eucalyptustakken aan de muur of maak een decoratieve muurkrans van hortensia's en wilde bloemen. Je kunt ook een bloemenslinger maken en die langs een raam of plank draperen.

Plafonddecoraties

Voor een bijzonder indrukwekkende decoratie in Boho stijl kun je ook kunstbloemen aan het plafond bevestigen. Hang bijvoorbeeld losse bloemen aan het plafond of bevestig een bloemenslinger of andere kunstmatige hangplanten aan een plafondbalk.

Kransontwerp

Kransen zijn een populair element van decoratie in Boho stijl. Je kunt ze aan deuren, muren of ramen hangen. Gebruik bijvoorbeeld pioenrozen, eucalyptus en wilde bloemen voor een romantische krans of maak een moderne krans met vetplanten en hortensia's.

Deurdecoratie

Je kunt je voordeur ook in boho-stijl versieren. Hang een krans van kunstbloemen aan de deur of bevestig een bloemenslinger aan het deurkozijn. Dit is een heel bijzondere manier om gasten te verwelkomen.

Materialen voor doe-het-zelf Boho kunstbloemenprojecten

Als je graag zelf creatief aan de slag gaat, is hier een lijst met materialen die je nodig hebt voor je DIY Boho kunstbloemenprojecten:

Stap-voor-stap instructies voor DIY Boho kunstbloemen projecten

Nu ben je helemaal klaar om je eigen boho kunstbloemdecoraties te maken. We hebben een aantal stap-voor-stap instructies voor verschillende projecten op een rijtje gezet:

Succulent schikking

  1. Kies een ondiepe schaal of bord als basis voor je arrangement.
  2. Knip het steekschuim op maat en plaats het in de schaal.
  3. Schik de kunstmatige vetplanten op het steekschuim en bevestig ze met hete lijm.
  4. Versier het arrangement met kleine steentjes, mos of zand om de natuurlijke look af te maken.

Eucalyptus wanddecoratie

  1. Neem een lange tak om te gebruiken als basis voor de wanddecoratie.
  2. Knip verschillende takken kunstmatige eucalyptus in verschillende lengtes.
  3. Bevestig de eucalyptustakken aan de tak met ijzerdraad of hete lijm zodat ze naar beneden hangen.
  4. Hang het afgewerkte arrangement aan de muur en zet het vast met een stevige hanger.

Pioen tafeldecoratie

  1. Kies een vaas of pot die bij je boho-stijl past.
  2. Knip de stelen van de kunstpioenen af zodat ze in de vaas passen.
  3. Schik de pioenrozen in de vaas en zorg dat de bloemen gelijkmatig verdeeld zijn.
  4. Voeg indien nodig meer kunstbloemen of groen toe om het arrangement op te breken en de boho-look te versterken.

Hortensiakrans

  1. Neem een krans van draad of stro om te gebruiken als basis voor de krans.
  2. Snijd de stelen van de kunsthortensia's af en bevestig de bloemen met hete lijm op de krans.
  3. Schik de hortensia's gelijkmatig rond de krans en zorg ervoor dat er geen openingen zijn.
  4. Bevestig een lint aan de kunstkrans om hem op te hangen.

Wilde bloemen deurdecoratie

  1. Kies een basis voor je deurdecoratie, bijvoorbeeld een lege krans, een stuk hout of een tak.
  2. Schik de kunstmatige wilde bloemen op de basis en bevestig ze met draad of hete lijm.
  3. Maak het geheel af met andere elementen zoals eucalyptus, gras of lint.
  4. Hang de afgewerkte deurdecoratie aan je voordeur en verwelkom je gasten met een vleugje boho charme.

Kunstbloemen verzorgen en schoonmaken

Om je kunstbloemen boho decoratie lang mooi te houden, is een goede verzorging en reiniging belangrijk. Hier volgen enkele tips:

Regelmatig schoonmaken

Verwijder regelmatig stof en vuil van de kunstbloemen met een zachte doek, borstel of plumeau.

Diep reinigen

Als de bloemen erg vuil zijn, kun je ze voorzichtig schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je ze daarna goed droogt om schimmel te voorkomen.

Tips voor het opbergen

Bewaar je Boho kunstbloemen als je ze niet gebruikt op een schone, droge plek uit de buurt van direct zonlicht om ze te beschermen tegen verbleken en stof.

Samenvatting

Boho kunstbloemen zijn een prachtige manier om je huis om te toveren in een gezellige en uitnodigende sfeer. Met de juiste keuze aan kunstbloemen, kleuren en arrangementen kun je je eigen boho-droom waarmaken. Je kunt ook accenten toevoegen met kunstmatig pampagras, kunstpalmen en kunstbomen zoals kunstbamboe. Veel plezier met het inrichten en genieten van je nieuwe huis in boho stijl!


Vorige De magie van opgespelde kunstbloemen: een uitgebreide gids voor stijlvolle accessoires
Volgende Dromerige woonwerelden: De ultieme combinatie van Ikea decoratieve producten en aplanta kunstplanten & bloemen