Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Deko Kunstgras mit Schatten im Hintergrund

Decoratief kunstgras: ontwerpideeën voor binnen en buiten

Welkom in de fascinerende wereld van kunstgrassen als decoratie! Maak kennis met deze onderhoudsvriendelijke en veelzijdige decoratieve elementen die zowel binnen als buiten net dat beetje extra geven.

Wat zijn kunstgrassen?

Kunstgrassen zijn bedrieglijk echt lijkende replica's van echte grassen, gemaakt van materialen zoals plastic of textielvezels. Ze zijn ontworpen om de look en feel van echt gras na te bootsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud.

Voordelen van kunstgrassen ten opzichte van echte grassen

Kunstgrassen hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun echte tegenhangers: ze zijn onderhoudsarm, gaan lang mee en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bovendien veroorzaken ze geen allergieën, zijn ze ongevoelig voor ongedierte en zien ze er het hele jaar door fris en groen uit.

Selectiecriteria voor kunstgrassen van hoge kwaliteit

Let bij het kopen van kunstgras op kwaliteit, authenticiteit en UV-bestendigheid, zodat je lang van je decoratieve kunstgras kunt genieten.

Ontwerpideeën voor binnenruimtes

Kunstgrasdecoratie kan stijlvolle accenten zetten in elke kamer van je huis. Laat je creativiteit de vrije loop!

Decoratieve accenten in de woonkamer

Kunstgrassen in vazen of plantenbakken

Geef je woonkamer net dat beetje extra door kunstgrassen in vazen of plantenbakken te zetten. Op de salontafel, in de vensterbank of op een bijzettafeltje - kunstgrassen creëren een ontspannen sfeer en brengen de natuur in huis.

Groene kamerverdeler

Gebruik kunstgras als decoratieve scheidingswand om open woonruimtes te verlichten en verschillende ruimtes visueel van elkaar te scheiden. Plaats bijvoorbeeld verschillende hoge kunstgrassen naast elkaar in smalle plantenbakken en creëer een groene oase in het midden van je woonkamer.
Creatief gebruik van kunstgrassen in de studeerkamer

Bureaudecoratie

Voeg wat groen toe aan je werkkamer door kunstgrassen op je bureau te zetten. Een vaasje met kunstgras of een decoratieve schaal met kunstgrassen geeft je werkplek net dat beetje extra.

Wanddecoratie met kunstgrassen

Maak van een kale muur in je werkkamer een groen kunstwerk door kunstgrassen in wandvazen of op een plantenwand te zetten. Zo breng je de ruimte tot leven en creëer je een inspirerende werksfeer.
Kunstgrassen als blikvanger in de badkamer

Plantarrangementen voor een groene wellnessoase

Maak van je badkamereen groene wellnessoase door kunstgrassen te combineren met andere kunstplanten. Plaats ze in mooie potten of manden op planken, bij de wastafel of bij het bad om een ontspannen sfeer te creëren.

Kunstmatige pampagrasdecoratie voor een boho sfeer

Til je woondecoratie naar een hoger niveau met kunstgras. Creëer geweldige eyecatchers voor je boho vibes en ondersteun de ontspannen sfeer in je woonkamer.

Kunstgras decoratie in combinatie met andere kunstplanten

Combineer kunstgrassen met andere kunstplanten om diverse en interessante arrangementen te maken. Je kunt kunstgrassen bijvoorbeeld combineren met vetplanten, varens of klimop om een gevarieerd badkamerlandschap te creëren.

Ontwerpideeën voor buiten

Kunstgrasdecoraties kunnen ook buiten op verschillende manieren worden gebruikt. Laat je inspireren door onze designideeën!

Kunstgras in de tuin

Onderhoudsarm alternatief voor echt gras

Decoratieve kunstgrassen zijn het perfecte alternatief voor echte grassen als je geen tijd of zin hebt om de tuin te onderhouden. Ze hebben geen water of mest nodig en zien er het hele jaar door fris en verzorgd uit.

Decoratieve elementen in perken

Gebruik kunstgrassen als decoratieve elementen in bloembedden. Combineer ze met echte planten of schik ze samen met andere kunstplanten voor een onderhoudsvriendelijk tuinparadijs.

Kunstgrassen op terrassen en balkons

Privacyscherm en windscherm

Gebruik kunstgrassen als scherm en windscherm op je terras of balkon. Plant ze in hoge plantenbakken of bevestig ze aan een hekwerk om een groene muur te creëren die nieuwsgierige blikken buiten houdt en ook als windscherm dient.

Groene accenten voor gezellige zithoeken

Kunstgrassen zijn ideaal voor het creëren van gezellige zithoekjes op terrassen en balkons. Plaats ze in potten of plantenbakken om een uitnodigende sfeer te creëren voor ontspannende uurtjes buiten.

Gebruik van kunstgrassen in de horeca en hotellerie

Onderhoudsarme decoratie voor buiten

Deco grass kunstplanten zijn ideaal voor het decoreren van buitenruimtes in restaurants, cafés of hotels. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, weerbestendig en zien er het hele jaar door aantrekkelijk uit.

Creatieve sfeer voor klanten en gasten

Gebruik kunstgrassen om een creatieve en uitnodigende sfeer te creëren voor je klanten en gasten. Plaats ze in decoratieve plantenbakken, op tafels of langs wandelpaden om een aantrekkelijke en stijlvolle flair te creëren.

Tips voor het verzorgen en schoonmaken van kunstgrassen

Hoewel kunstgrassen onderhoudsarm zijn, moeten ze af en toe worden schoongemaakt om hun frisse uiterlijk te behouden.

Reinigingsmethoden voor gebruik binnenshuis

Om kunstgrassen binnenshuis schoon te maken, is het meestal voldoende om ze af te nemen met een droge doek of een plumeau. Als ze sterker vervuild zijn, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek en vervolgens aan de lucht laten drogen.

Reinigingsmethoden voor buiten

Kunstgrassen kunnen buiten meer vuil worden door weer en wind. Reinig ze af en toe met een tuinslang of vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat ze daarna goed drogen om schimmel te voorkomen. Zet ook de straal van je tuinslang op een lage stand.

Zorg ervoor dat kunstgrassen lang meegaan

Om ervoor te zorgen dat je kunstgrassen lang meegaan, moet je ze beschermen tegen fel zonlicht en extreme weersomstandigheden. Kunstgrassen van hoge kwaliteit zijn UV-bestendig, maar langdurige blootstelling aan intens zonlicht kan de kleuren doen vervagen.

Conclusie: Decoratief kunstgras voor elke smaak en elke kamer

Kunstgrassen bieden eindeloze designmogelijkheden voor elke smaak en elke kamer. Ze zijn een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor echte planten en zorgen het hele jaar door voor een frisse en levendige sfeer. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek de veelzijdige toepassingen van kunstgrassen, kunstplanten en kunstbomen in je huis, op je balkon of in je tuin!


Vorige 6 Etalage-decoratie-ideeën met kunstplanten, kunstbloemen en kunstbomen
Volgende Kunstplanten in de kinderkamer: zo creëer je een veilige en aantrekkelijke omgeving