Collectie: aplanta Kunstplanten Magazine

Kunstpflanzen balkon outdoor

Balkondecoratie: Zo versier je je balkon met kunstplanten voor buiten

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat echte planten leuk zijn om naar te kijken, maar dat ze ook veel werk kunnen zijn. De oplossing? Kunstplanten voor buiten op het balkon! In deze blogpost laten we je kennismaken met weerbestendige kunstplanten voor op het balkon en geven we je ideeën over hoe je van je balkon een groene oase kunt maken met kunstplanten. En het beste is: je hoeft geen botanica-expert te zijn om dit te doen!

Verschillende soorten kunstplanten voor balkon buiten

Kunstgras voor buiten

Wie droomt er niet van een beetje groen op het balkon? Met kunstgras kun je deze droom waarmaken! Of je nu een klein hoekje of een groot oppervlak hebt, kunstgras is een onderhoudsvriendelijke en esthetische optie voor elk balkon.

Kunstmatige buxus voor buiten

De kunst buxus is een echte klassieker onder de weerbestendige kunstplanten voor het balkon. Met zijn dichte gebladerte en elegante vorm is hij de perfecte aanvulling voor elk balkon en combineert hij prachtig met andere planten.

Kunstlaurier voor buiten

Wil je een vleugje mediterrane flair? De kunstlaurier tovert in een handomdraai een mediterrane sfeer op je balkon. Hij is ideaal als alleenstaand decoratief element of in combinatie met andere kunstmatige balkonplanten.

Kunstbomen voor balkon: kunstbamboe

Een andere exoot onder de kunstplanten voor het balkon is de kunstbamboe . Het geeft je balkon een tropisch tintje en creëert een ontspannen sfeer. Het ziet er bijzonder mooi uit in een groep of als privacyscherm.

Kunstmatige plantenmuren voor buiten

Als je op zoek bent naar een slim idee voor je balkon, dan zijn kunstplantenmuren precies wat je zoekt. Ze bieden privacy, creëren een gezellige sfeer en zijn een ruimtebesparend alternatief voor conventionele plantenbakken.

Kunstboom balkon: Kunstceder

De kunstceder is een charmante toevoeging aan je balkon als je van rustiek houdt. Hij is perfect als centraal element of in combinatie met andere weerbestendige kunst balkonplanten en voegt een vleugje bergromantiek toe aan je buitenruimte.

Kunsthagen voor buiten

Kunsthagen zijn een geweldige oplossing om textuur en privacy toe te voegen aan je balkon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Of ze nu worden gebruikt als privacyscherm of om verschillende gebieden af te bakenen, kunsthagen zijn een echte blikvanger.

Kunstplanten combineren voor balkons - leuke ideeën

Minimalistische stijl

Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudige en moderne stijl, zijn enkele, grote kunstplanten zoals een kunstboom voor op het balkon de ideale keuze. Combineer ze met geometrische plantenbakken en strakke lijnen voor een minimalistische look.

Tropische stijl

Haal het vakantiegevoel in huis! Combineer exotische planten zoals kunstbamboe en kunstpalmen met kleurrijk textiel en accessoires voor een vrolijke, tropische stijl.

Mediterrane stijl

Voor een mediterrane flair op je balkon zijn kunstmatige laurierbomen, olijfbomen en cipressen perfect. Ga voor warme kleuren, terracotta plantenbakken en vul alles aan met rustieke decoratieve elementen.

Het plannen van de balkondecoratie met weerbestendige kunstplanten Balkon

Voordat je begint met het inrichten van je balkon, moet je met een paar punten rekening houden:

  • Grootte van het balkon: Meet de oppervlakte van je balkon om een idee te krijgen van de beschikbare ruimte en kies geschikte kunstplanten.
  • Lichtomstandigheden: Houd rekening met de lichtomstandigheden op je balkon om de juiste verlichting en planten te kiezen.
  • Stijl: Kies een stijl die bij je smaak en ideeën past. Laat je inspireren door de bovenstaande stijlen of creëer je eigen individuele look.
  • Budget: Bepaal een budget voor je balkondecoratie zodat je het overzicht behoudt en kunt investeren in kunstplanten en accessoires van hoge kwaliteit.

Andere belangrijke decoratie-elementen voor het balkon

Naast kunstplanten zijn er nog andere elementen die van je balkon een gezellig toevluchtsoord maken:

Verlichting

Zet sfeervolle accenten op je balkon met sprookjesverlichting, solarlampen of lantaarns. De juiste verlichting creëert een gezellige sfeer en laat je buitenruimte zelfs 's avonds stralen.

Zitmeubilair

Of het nu stoelen, kussens of hangmatten zijn - comfortabel zitmeubilair is een must voor elk balkon. Zorg ervoor dat het meubilair weerbestendig en comfortabel is, zodat je er lang van kan genieten.

Textiel

Kussens, dekens en vloerkleden maken je balkon meteen gezellig. Kies kleuren en patronen die bij je stijl passen en maak je buitenkamer helemaal af.

Plantenbakken

Pronk met je kunstplanten in een pot! Plantenbakken, hanging baskets en bloembakken bieden verschillende manieren om dat speciale tintje aan je balkon te geven.

Verzorging en onderhoud van kunstplanten buiten

Om je kunstplanten er lang fris uit te laten zien, moet je ze regelmatig schoonmaken en onderhouden. Hier zijn enkele tips:

  • Stof de planten af met een zachte doek of borstel om stof en vuil te verwijderen.
  • Als de planten erg vuil zijn, kun je ze schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je ze daarna goed droogt.
  • Bescherm je kunstplanten tegen extreme weersomstandigheden zoals storm of hagel om hun levensduur te verlengen.

Samenvatting en laatste gedachten over balkonplanten Kunstplanten

Kunstplanten zijn een praktisch en stijlvol alternatief voor echte planten waarmee je gemakkelijk je balkon kunt versieren. Ze zijn weerbestendig, gemakkelijk te verzorgen en verkrijgbaar in vele soorten. Combineer ze naar eigen smaak en zet ze vakkundig af met verlichting, zitmeubilair en textiel.


Vorige Maak je eigen kunstmatige bloemenmuur: Een stap-voor-stap handleiding
Volgende Vintage stijl ontmoet kunstmatig groen: hoe je kunstplanten kunt gebruiken in een retro interieur